Pocetna Bajina Bašta Najveći karneval Drinom u subotu

Najveći karneval Drinom u subotu

698
0
Podelite
Foto: TO Bajina Bašta

Drinska regata održava se svake godine trećeg vikenda u julu i okuplja preko 100.000 posetilaca. Najveća manifestacija na vodi 29. Drinska održava se od 19. do 23. jula u Bajinoj Bašti. Drinska regata je najstarija i najmasovnija manifestacija na reci Drini koja se održava kao uspomenu na drevne drinske splavare. Ona predstavlja spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima, a Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova plovili rekom Drinom. Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope

Program je počinje danas, 19. jula sa velikim brojem učesnika na Sajmu suvenira, meda, rakije i domaćih proizvoda. U večernjim satima na gradskom trgu održava se program za najmlađe.

U četvrtak 20. jula organizuje se tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo u Perućcu.

U petak 21.jula program se nastavlja na izletištu Rača gde će biti održani koncerti Peđe Jovanovića i Saše Matića.

Subota 22.jul rezervisana je za veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Najveći karneval na vodi startuje u 11 časova ispod brane u Perućcu. Zbog velike gužve preporuka organizatora je da se ranije dođe na start regate. U večernjim satima na MOST festu nastupaju bendovi Neverne bebe i Van Gog na izletištu Rača.

I ove godine organizatori očekuju preko 100.000 posetilaca na manifestaciji u Bajinoj Bašti.

Sve informacije o programu 29. Drinske regate i detalje o svim turističkim sadržajima na destinaciji Tara- Drina -Bajina Bašta možete pronaći u Turističkom informativnom centru i suvenirnici u Bajinoj Bašti. Info centar možete kontaktirati i putem telefona 066/222120 (SMS, Vajber, Votsap i Telegram) i 031/866903 kao i putem stranica na društvenim mrežama.

Foto arhiva: TO Bajina Bašta