Pocetna Društvo Gradonačelnica obišla rekonstruisanu deonicu puta Potočanje-Košuta

Gradonačelnica obišla rekonstruisanu deonicu puta Potočanje-Košuta

396
0
Podelite

U pratnji saradnika, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević obišla je putni pravac Potočanje – Košuta, koji je rekonstruisan prvi put od izgradnje.

Kako je ovom prilikom istakla gradonačelnica iz godine u godinu izdvajaju se značajna i sve veća sredstva za asfaltiranje seoskih puteva i rekonstrukciju gradskih saobraćajnica. Samo u prošloj godini, za tu namenu, izdvojeno je oko 105 miliona dinara, od čega su 70 miliona sredstva Grada, dok je 25 miliona dinara učešće građana.

„Nastavljamo sa praksom koju smo započeli, da svake godine izdvojimo sredstva za asfaltiranje, odnosno sanaciju ovako dugih putnih pravaca. Ovaj put nije jedini jer smo pre par meseci završili asfaltiranje puta Radojičića kula – Staparska banja u dužini od oko 2,5 kilometara. Takođe, po planu se izvode svi radovi na asfaltiranju puteva u selima udruženim sredstvima meštana i grada, ali i radovi na rekonstrukciji gradskih ulica.  Završeni su radovi u Ulici Terazije, u toku je rekonstrukcija dela Nemanjine ulice, završavaju se radovi u Ulici Isidore Sekuić. Sanirali smo u prethodnom periodu zaista veliki broj putnih pravaca u Lužničkoj dolini, ali i drugim mesnim zajednicama u kojima je putna infrastruktura oštećena usled  elementarnih nepogoda. To nas je možda sprečilo da uđemo u realizaciju još nekoliko važnih rekonstrukcija, ali u tom pogledu očekujemo podršku države i resornih ministarstava”.

Gradonačelnica podseća i da je nedavno je potpisan ugovor u okviru kog će 145 lokalnih samouprava u Srbiji dobiti sredstva za realizacju projekata u oblastima rehabilitacije i rekonstrukcije postojeće infrastrukture, gde je za grad Užice opedeljeno 1,7 miliona evra.

“Imamo spremne projekte sa kojima ćemo konkurisati, čime će sigurna sam u značajnoj meri biti unapređena naša saobraćajna infrastruktura”.

Meštani koji žive na ovom području veoma su zadovoljni, jer kako ističe Goran Obradović iz Potočanja na ovu rekonstrukciju čekalo se nekoliko decenija.

“U sopstveno i u ime meštana Potočanja, zahvaljujem se gradonačelnici na urađenoj deonici puta na koju se čekalo nekoliko decenija. Zadovoljni smo jer ćemo ssada mnogo lakše dolaziti do svojih kuća, a pored toga znatno je olakšan i prelazak deonice turistima koji idu ka Gostilju i vodopadima.”

Preostala deonica putnog pravca Potočanje – Košuta biće rekonstruisana u toku naredne godine, a ova poseta bila je prilika  da gradonačelnica od meštana čuje šta je ono što im je potrebno i na čemu treba raditi u narednom periodu.