Pocetna Košarka Ekipa Pirota pobednik šestog Kupa “Dejan Dimitrijević” na Zlatiboru

Ekipa Pirota pobednik šestog Kupa “Dejan Dimitrijević” na Zlatiboru

370
0
Podelite

Na šestom Kupu “Dejan Dimitrijević” u basketu 3×3 trijumfovala je ekipa Pirota sa legendom ovog sporta Draganom Bjelicom, a drugo mesto zauzela je domaća ekipa Zlatibor3x3.

Veliki broj gledalaca okupio se i ove godine na Kraljevom trgu da isprati zanimljiv sportski događaj, kako tokom prvog dana u grupnoj fazi, tako i u subotu za mečeve završnice. Velikog razloga za slavlje imali su i domaći ljubitelji basketa jer je do finalne utakmice stigla domaća ekipa Zlatibor3x3. Sa Čajetincem Boškom Čorbićem ponovo su igrala braća iz Arilja Ratko i Aleksandar Arsović i Novosađanin Luka Stefanović.

Na putu do finala najpre su u grupi pobedili timove Jumis, Gardoš BetOle i Smeš čime su sa prvog mesta ušli u četvrtfinale. Usledili su uzbudljivi subotnji mečevi koji su rešavani na jedan posed, najpre su sa 21:19 savladali tim Blek hok, a istim rezultatom u polufinalu i ekipu Užica za koju nastupa bivši centar Partizana i Metalca Uroš Luković.

Sjajna predstava za basket publiku bilo je i finale u kom je ipak iskusnija ekipa Pirota imala više rešenja i bolju napadačku igru za pobedu 21:19. Za Zlatibor je ovo najbolji rezultat u sezoni, a s obzirom da počinju pripreme košarkaških timova, ne zna se na kojim turnirima će učestvovati u narednom periodu.

Ulogu favorita u konkurenciji 16 ekipa opravdala je ekipa Pirota za koju su igrali iskusni Dragan Bjelica, Dušan Filipović, Nikola Đonlić i Aleksandar Nikolić. Za jedan od najboljih timova u Srbiji je ovo bio čak 16. osvojen turnir ove sezone čime su potvrdili ambiciju da pređu na sledeći nivo igranja na međunarodnim turnitima. Legendarni Bjelica je postao prvi igrač koji je dva puta osvajao Kup, i to sa različitim timovima, s obzirom da je 2017. trijumfovao sa ekipom Olimp.

Nagrade za najbolje timove dodelili su Petar Dimitrijević u ime Košarkaškog saveza Srbije, proslavljeni bivši reprezentativac Igor Rakočević i trener KK Zlatibor Strajin Nedović u ime Sportskog centra Čajetina kao partnera u organizaciji.

Kao i nekih prethodnih godina, Kup “Dejan Dimitrijević” se poklopio sa održavanjem većih turnira, kao što je ove godine bio čelindžer u Beogradu. Inače, pobednik sa Zlatibora plasirao se na čelindžer u hrvatskom Samoboru.