Pocetna Sport Igor Arsenić iz Banja Luke pobednik je 31. Skokova u Užicu

Igor Arsenić iz Banja Luke pobednik je 31. Skokova u Užicu

403
0
Podelite

Pobednik 31. Skokova sa Starog železničkog mosta u reku Đetinju, koji su održani na Preobraženje u Užicu je Igor Arsenić iz Banja Luke.

Po odluci žirija, drugo mesto je pripalo Evaldu Krniću iz Tuzi, a treće Dinu Bajriću iz Sarajeva.

Igoru Arseniću je to, posle pet godina, druga pobeda u Užicu.

„Pobednički pehar ponovo nosim u Banja Luku. Ovo mi je šesto učešće na skokovima u Užicu i nije bilo lako, jer je konkurencija bila veoma jaka“, rekao je Igor Arsenić.

I njegov otac se takmičio u Užicu, zajedno sa Užičaninom Brankom Bogićevićem, najuspešnijim skakačem na toj manifestaciji.

Prošlogodišnji pobednik u skokovima u Užicu Evald Krnić, kaže da je ovo bila poslednja skakaonica za ovu godinu.

„Sada smo došli bukvalno najjači i samo su nijanse odlučivale. Jako sam zadovoljan što sam među prva tri mesta. Ova skakaona je kao šlag na tortu. Arsenić je izvaneredan skakač. Publika voli sve ovo i mislim da je ovo predivna turistička atrakcija“, kaže drugoplasirani Evald.

Trećeplasirani je Dino Bajrić i za njega su ovo bili najbolji skokovi u sezoni.

„Mislim da su danas baš nijanse odlučile pobednika. Prva lasta je zasluženo pobedila. Ovde sam od 2008. godine i u Užicu se osećam kao u Sarajevu, gostoprimljivi ljudi kao kod nas“, rekao je Bajrić.

Na ovoj tradicionalnoj manifestacije je učestvovalo 18 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, koji su skakali sa visine od 16 metara u dve serije, a najboljih deset plasiralo se u finale.

Prvo mesto kao nagradu dobija 60.000 dinara, za drugo 40.000 i za treće 30.000 dinara. Takođe, za svaki skok takmičari su dobili po 8.000 dinara.

Skokove je organizovalo JP Veliki park, uz pokroviteljstvo Grada i tehničku podršku užičkog Crvenog krsta.

Foto: Dragan Karadarević