Pocetna Društvo Izložbom Rada Vergovića počinje “Žestival”

Izložbom Rada Vergovića počinje “Žestival”

357
0
Podelite

Danas u Užicu počinje osmi osmi Međunarodni festival prirode i kulturnog nasleđa “Žestival” i traje do 28. avgusta.

Festivala počinje izložbom radova slikara Rada Vergovića „U skrivenoj duši grada“, tematski vezana za stare gradske kuće. Otvaranje je 19 časova u galeriji Jokanovića kuće.

“Promocijom tradicionalnih vrednosti kroz brojne događaje u osam festivalskih dana, promovišemo našu privrednu, kulturnu i turističku ponudu a proizvođačima autentičnih proizvoda pružamo priliku da njihovi proizvodi postanu još vidljiviji i dostupniji na tržištu. Užički bazar, Boemsko veče i degustacija najveće komplet lepinje, događaji su po kojima se festival prepoznaje, a i svi ostali programom planirani događaji odvijaće se na omiljenim mestima Užičana, Gradskom trgu, Starom gradu, Gradskoj plaži, kanjonu reke Đetinje, bašti Gradskog kulturnog centra gde će se održavati izložbe, promocije knjiga, koncerti. Sugrađane ali i sve ostale posetioce pozivamo da isprate festivalska dešavanja, starije da se prisete a mlađe da upoznaju i osete duh Užica, grada u koji se uvek vraćate ma gde da odete”, najavio je zamenik gradonačelnice Užica Dragoljub Stojadinović.

Branislav Mitrović predsednik Skupštine grada Užica i predsednik organizacionog odbora Žestivala, ističe da svaki od planiranih 12 sadržaja koji će se destiti u ovih osam dana ima svoju ulogu. Namera Organizacionog odbora i Saveta festivala bila je da se zaštite i na neki način valorizuju, ne samo u materijalnom smislu, svi oni sadržaji koji su bitni u našem gradu, a koji nažalost u prethodnom periodu nisu bili prepoznati.