Pocetna Sport „Aktivnija Srbija“ vežbala na Kraljevom trgu

„Aktivnija Srbija“ vežbala na Kraljevom trgu

314
0
Podelite

U okviru 12. Međunarodnog festivala sportskog filma na Kraljevom trgu na Zlatiboru u petak, 25. avgusta održan je javni trening na otvorenom uz stručno vođstvo trenera „Aktivnije Srbije“. Ovaj vid aktivnosti je bio prilagođen deci koja su kroz igru uživala u zabavno-rekreativnom programu i kreativnim radionicama.

Projekat „Aktivnija Srbija“ je osmišljen kao masovni javni trening na kome sugrađani mogu besplatno da vežbaju. Svakog meseca javni trening se organizuje na glavnim trgovima širom Srbije. Stručni tim koji je sastavljen od doktora sportskih nauka, nuricionista i trenera sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, koji sa Ministarstvom omladine i sporta podržavaju sportsko edukativni projekat „Aktivnija Srbija“. Cilj ovog projekta je podizanje svesti građana da se bave fizičkom aktivnošću radi očuvanja zdravlja.

Prijavljeni vežbači su imali priliku da učestvuju u takmičenju u igrama  „Aktivniji malci“ od 5 do 11 godina. Tom prilikom su dobili diplome, kao i poklone.

Nakon javnog treninga u okviru karavana ”Aktivnija Srbija” na letnjoj pozornici Kraljevog trga  nastavljaju se programi sadržajnog ”Zlatiborskog kulturnog leta”. Povodom 99 godina trajanja i uspeha Radio Beograda i 60 godina Muzičke produkcije RTS- a, Radio-televizija Srbije poklanja publici muzički spektakl „RTS zvuk“, koji će biti održan u petak, 25. avgusta na Kraljevom trgu sa početkom u u 20.30 časova.