Pocetna Kultura “Ljubavni kabare” na Kraljevom trgu

“Ljubavni kabare” na Kraljevom trgu

606
0
Podelite

U četvrtak 24. agusta pred zlatiborskom publikom na Kraljevom trgu izveden je “LJubavni kabare” u kom igraju velikani srpskog pozorišta Ljiljana Stjepanović, Rade Marjanović, Mina Lazarević i Vladimir Posavec Tušek. „LJubavni kabare“ je nastao povodom proslave Svetskog dana Roma 8. aprila, a uspešno se igra i danas, kao romsko poetsko-ljubavno kafansko veče. Muzička pratnja glumcima bio je bend muzičara pozorišta na Terazijama: Tanja Radunović, Dejan Stojadinović i Zoran Kovačevski. Mogli su se čuti romski tonovi, starogradske melodije, kafanski hitovi, šlageri kao i poezija, koji su publiku poveli na putovanje kroz vreme i muzičke žanrove.

„Kabare kao forma sve je interesantniji publici, mislim da je tajna u direktnoj komunikaciji. Publika se vremenom oslobodila i osetila potrebu da učestvuje u programu. Forma sadrži dosta humora i dobre muzike koju ljudi rado pevaju i uz koju plešu. Mi se na sceni jako dobro zabavaljamo i ta dobra energija prenosi se i na publiku,“ rekla je glumica Mina Lazarević.

Ovo veče na Kraljevom trgu na Zlatiboru obeležila su nasmejana lica, pesma i ples, a već u petak 25. avgusta u 20:00 časova na istom mestu održaće se „RTS zvuk“, svečani koncert povodom 99 godina Radio Beograda i 60 godina muzičke produkcije RTS.