Pocetna Politika SNS Užice: Niste izmisli toplu vodu

SNS Užice: Niste izmisli toplu vodu

472
0
Podelite

Gradski odbor Srpske napredne stranke Užice reagovao je na saopštenje Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Užice u kome kritikuju lokalnu vlast u vezi uređenja gradskih površina u okolini škola.

Da li je moguće da vi govorite o starom sjaju ovog grada? Da li pritom mislite na oronule fasade škola, grejanje na ugalj i mazut, stare prozore i vrata škola od kojih većina nije bila u funkciji. Ili možda na plato ispred Užičke gimnazije i Crkve Svetog Đorđa, esnafske česme na kojima se ni slova nisu videla?

Ako govorimo o OŠ „Dušan Jerković“, možda ste zaboravili, kako je škola izgledala do pre par godina, pre rekonstrukcije fasade i krova. Uređenje dvorišta, inicirali su i realizovali kroz program „Udružimo se“ upravo roditelji i zaposleni, a svako stablo koje je uklonjeno, uklonjeno je prvenstveno zbog bezbednosti dece, o kojoj ste toliko brinuli tokom izvođenja građevinskih radova, kaže se u saopštenju užičkog odbora SNS.

I niste izmislili „toplu vodu“ time što garantujete da će Trg Svetog Save biti pešačka zona, jer to jeste predviđeno našim projektima i planovima, ali tek gospodo, kada se reši problem nedostajućih parking mesta. Možda su vaše namere drugačije, iselićete stanare iz obližnjih zgrada, ili im zabraniti kupovinu i korišćenje automobila?

Deca se druže i danas i svakog dana i ne samo u prostoru škola, već i na sportskom terenu na ovom istom trgu, ali i u nedavno u potpunosti rekonstruisanom parku ispred Gradskog kulturnog centra. I Dečiji kulturni centar biće prostor za druženje i igru najmlađih Užičana.