Pocetna Društvo Taktilna staza za slepe na Gradskoj plaži

Taktilna staza za slepe na Gradskoj plaži

726
0
Podelite

Povodom 15.oktobra Svetskog dana belog štapa u Užicu je organizovana šetnja novom taktilnom stazom na Gradskoj plaži. AkcijI “Zažmuri da bi me razumeo“ priključili su se i članovi drugih udruženja osoba sa invaliditetom, predstavnici grada i učenici Medicinske i Umetničke škole.

Dragana Dučić, predsednica Međuopštinske organizacije slepih Užice navela je značaj svih aktivnosti koje grad preduzima kako bi se poboljšao položaj osoba sa invaliditetom.

– Ova taktilna staza olakšaće nam kretanje i gde god bude mogao da se omogući pristup osobama sa invaliditetom to će mnogo značiti-rekla je Dučić.

Ona se zahvalila i na plaketi koju je Savez slepih Užice dobio od Grada Užica podsećajuči da ova organizacija postoji 69 godina i brine o svojim članovima.

Slobodan Grbić, član Gradskog veća za socijalnu politiku naveo je dobru saradnju sa svim udruženjima osoba sa invaliditetom.

– Iz godine u godinu izdvajamo sve više sredstava i na osnovu predloga udruženja realizujemo aktivnosti za njihove potrebe. Tako ćemo nastaviti i ubuduće- izjavio je Grbić.

Podsetimo, pored taktilne staze na plaži još jedna je urađena pre nekoliko godina i na trotoaru u ulici Dimitrija Tucovića od bivše Robne kuće „Beograd“ prema pijaci.