Pocetna Hronika Za sedam dana 15.179 prekršaja zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje

Za sedam dana 15.179 prekršaja zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje

398
0
Podelite

Tokom međunarodne akcije “Fokus na putu” koju je policija u Srbiji sprovela od 9. do 15. oktobra otkriveno je 15.179 prekršaja zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, kao i od strane pešaka tokom prelaska kolovoza, izjavio je danas potpukovnik Uprave saobraćajne policije Dejan Stević.

Stević je za Tanjug rekao da su u samoj akciji pripadnici Uprave saobraćajne policije bili fokusirani na nepropisnu upotrebu mobilnog telefona tokom vožnje i nepropisne upotrebe mobilnog telefona i audio uređaja od strane pešaka tokom prelaska kolovoza”.

“Tokom ove akcije, otkriveno i procesuirano je 15.179 prekršaja, kontrolisano je 55.318 vozača, 3.721 vozač je sankcionisan zbog nepropisne upotrebe mobilnog telefona, 80 pešaka zbog nepropisne upotrebe audio uređaja i 611 pešaka zbog korišćenja slušalica u oba uha”, precizirao je Stević.

Prema njegovim rečima, nepropisna upotreba mobilnog telefona je, u široj međunarodnoj zajednici, prepoznata kao jedan od glavnih uzroka odvlačenja pažnje od elemenata bezbednosti u saobraćaju.

“Smanjena pažnja kod učesnika u saobraćaju povećava rizik od saobraćajne nezgode od četiri do 20 puta”, rekao je Stević.