Pocetna Galerija Dve izložbe u galeriji “Reflektor”

Dve izložbe u galeriji “Reflektor”

275
0
Podelite

U galeriji “Reflektor” u subotu, 21. oktobra u 19 časova biće otvorene dve izložbe, umetnika koji su svojim dugogodišnjim karujerama potvrdili svoj kvalitet i značaj na savremenoj umetničkoj sceni Srbije.

“Kad je vazduh bio čist, a seks prljav”, naziv je izložbe Katarine Radović. Ovaj dugogodišnji projekat, čiji je naslov inspirisan citatom američkog glumca Džordža Bernsa – „Sećam se kada je vazduh bio čist, a seks prljav“ – predstavlja kolekciju fotografija snimljenih na različitim lokacijama, od početka novog milenijuma do danas. Sve fotografije su snimljene analognim fotoaparatima, a korišćeni su filmovi u boji kojima je rok trajanja istekao od 10 do 20 ili čak i više godina pre same upotrebe.

Katarina Radović, rođena 1976. godine u Beogradu. Studirala je istoriju umetnosti na Univerzitetu u Saseksu u Velikoj Britaniji. Diplomirala je 2006. godine u klasi Prof. Milana Aleksića na katedri za fotografiju na Akademiji umetnosti BK u Beogradu.

Kao slobodna umetnica i članica ULUPUDS-a imala je preko dvadeset samostalnih izložbi, i učestvovala je na brojnim grupnim izložbama i festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Češkoj, Litvaniji, Španiji, Holandiji, Francuskoj, Malti, Egiptu, Senegalu, Izraelu, Japanu i SAD.

Zbog njega (nje): “Kada dođemomi budemo zajedno, više ćemo znati”, naziv je izložbe četiri umetnika, Vladimira Ilića, Milice Dukić, Gorana Augustinova i Predraga Uzelca. Projekat „Zbog njega i nje” nastaje kao vid prijateljske podrške koju mala grupa stvaralaca međusobno upućuje, potstičući motivaciju za umetničkim radom. Tokom proteklih meseci svakodnevno se izveštavaju čime kreativnim se bavi svako ponaosob i neretko na različitim stranama svete. Pozivom na učešće u galeriji Reflektor počeo je udruženi rad. Zbog nemogućnostida se grupa fizički okupi nastaje rad specifičnog naziva “Kada dođemomi budemo zajedno, više ćemo znati”, izazvan veoma dinamičnim dešavanjima i među članovima i u samoj Galeriji Reflektor.

Vladimir Ilić, samostalni novosadski likovni umetnik, skulptor, crtač, scenograf. Prijatelji ga angažuju da izmišlja i pomaže. Mašta o više slobodnog vremena i mogućnosti da se posveti realizaciji novih crteža u tehnici pantografike. Član SULUV-a, Šok zadruge i Grafičke zadruge.

Milica Dukić, samostalna likovna umetnica iz Kraljeva. Završila je master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde se zadržava radeći pri galerijama SULUV i Šok zadruga. Voli da putuje. Poslednje dve godine živela je u Jerusalimu gde se bavila volonterskim i umetničkim radom.

Goran Augustinov, pre podne je u radionici za dizajn nameštaja i enterijera, posle podne u frizerskoj radionici. Vikendima beži iz grada. Za sebe ne misli da je umetnik, ali stvara i izlaže. Član UPIDIV-a.

Predrag Uzelac, Predaje na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde pohađa doktorske akademske studije. Aktivno izlaže. Središte njegovog umetničkog rada je portret čoveka i hvatanje ravnoteže na dva točka i u životu.