Pocetna Društvo Planirana dinamika izgradnje vrtića na Carini se poštuje

Planirana dinamika izgradnje vrtića na Carini se poštuje

369
0
Podelite

Izgradnja vrtića na Carini odvija se u skladu sa planiranom dinamikom i prema rečima izvođača komletni građevinski radovi biće završeni u roku, do marta naredne godine

Izgradnja vrtića na Carini, čiji će kapacitet biti 200 mesta u zavisnosti od uzrasta dece, u drugoj je fazi, a ona podrazumeva završetak svih građevinskih radova na objektu i parternog uređenja posle čega će uslediti opremanje prostora. Njen završetak planiran je do marta naredne godine. Za radove u ovoj fazi Grad Užice izdvojio je 96, dok je za prvu fazu, zemljane radove, iz gradskog budžeta izdvojeno 35 miliona dinara.

– Zadovoljna sam dinamikom radova i onim što je do sada urađeno. Znate da smo imali problema sa prethodnim izvođačem, ali sada se radovi odvijaju prema ugovoru – izjavila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle obilaska radova na objektu budućeg vrtića.

Površina vrtića na Carini koji će imati dva sprata, u osnovi je nešto više od 400 metara kvadratnih. Na drugom spratu, nalaziće se otvorena terasa sa prirodnom travom. Slobodan Jašić, šef gradilišta, u ime izvođača „Radmont“ doo Bajina Bašta, potvrdio je da se radovi odvijaju po ugovorenoj dinamici i naveo da će biti ispoštovani svi ugovoreni rokovi. Trenutno se završavaju zidovi na prvom spratu, počinje pokrivanje objekta, a za koji dan i postavljanje instalacija, vodovoda, kanalizacije i stolarije na prvom, a uskoro i na drugom spratu vrtića.

Podsećanja radi, prva faza je podrazumevala grube građevinske radove i ukrovljavanje. Pošto je izvođač bankrotirao Grad je bio prinuđen da sa njim krajem prošle godine raskine ugovor, tako da su nerealizovana sredstva iz te faze prebačena za ovu godinu.

– Nadam se da ćemo se sa izgradnjom ovog, ali i izgradnjom vrtića u Kremnima i u Karanu, a iduće godine i u Zlakusi, približiti našem cilju, a to je da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću. Radovi na adaptaciji prostora za budući vrtić u Kremnima biće brzo završeni, a kapacitet je 25 mesta. Vrtić u Karanu je završen, očekujemo da ovih dana dobijemo upotrebnu dozvolu i odgovarajuće saglasnosti od Ministarstva, tako da će i on vrlo brzo biti otvoren. Trenutno radimo projekto tehničku dokumentaciju za budući vrtić u Zlakusi. Dobili smo i sredstva za energetsku sanaciju vrtića „Neven“ i uskoro krećemo sa tim projektom. Gradimo nove objekte, otvaramo nove i rekonstruišemo postojeće vrtiće. Kao i svi građani Užica i ja želim da se u našem gradu rađa što više dece i sigurno će biti i potreba za izgradnjom novih vrtića, a za to će uvek biti sredstava – istakla je gradonačelnica Užica.