Pocetna Arilje Konkurs za obuku 13 vatrogasaca u Zlatiborskom okrugu

Konkurs za obuku 13 vatrogasaca u Zlatiborskom okrugu

2336
0
Podelite

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje za vatrogasce. Komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Užice Ivan Bacetić kaže da će ovaj bataljon u Užicu primiti šest vatrogasaca, na Zlatiboru tri, u Požegi dva, u Arilju i Čajetini po jedan vatrogasac.

Neki od uslova su da kandidat nema manje od 19 i više od 30 godina i da ima završenu srednju školu, a rok za predaju dokumenata je 10. novembar, kaže se u saopštenju MUP-a.

“Kada se završi konkurs, kad predaju dokumenta, sledi selekcija. Svi prijavljeni biće pozvani na provere, lekarske, motoričke… Svi koje zadovolje, nakon selekcije biće pozvani u baze gde će se održavati kursevi. Nakon završetka kursa jedni će biti raspoređeni u Kulu, drugi u Pančevo na obuku”.

Pravo učešća na konkursu za vatrogasce spasioce ima kandidat koji poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položio vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, da ne poseduje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u i da ispuni posebne zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.