Pocetna Politika Raspisani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori u pojedinim opštinama

Raspisani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i lokalni izbori u pojedinim opštinama

413
0
Podelite

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisao je danas lokalne, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić vanredne parlamentarne izbore za nedelju 17. decembar.

U danu održavanja parlamentarnih, pokrajinskih i beogradskih izbora biće održani i lokalni izbori u 64 lokalne samouprave u Srbiji. Lokalni izbori u Zlatiborskom okrugu  za odbrornike opštinskih skupština  biće održani u Požegi, Priboju i Prijepolju.

Aleksandar Vučić je potpisao ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, koji stupa na snagu u trenutku objavljivanja u Službenom glasniku.

“Na osnovu člana 109. stav 1. i 5. Ustava Srbije, shodno članu 21. stavu 1. Zakona o Predsedniku Republike, na obrazloženi predlog Vlade Republike Srbije od 30. oktobra 2023. donosim ukaz o raspuštanju Narodne skupštine”, rekao je Vučić.

Da podsetimo, članovi Vlade doneli su u ponedeljak odluku o raspuštanju Skupštine Grada Beograda i obrazovanju Privremenog organa Grada Beograda, a iste odluke donete su za još 64 grada i lokalne samouprave u Srbiji.

Odluke o raspuštanju skupština gradova donete su za: Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Novi Pazar, Pirot, Vranje, Leskovac, Loznicu, Prokuplje, Smederevo, Šabac, kao i za skupštine opština Brus, Varvarin, Veliku Planu, Veliko Gradište, Vladimirce, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Dimitrovgrad, Doljevac, Žabare, Žagubicu, Žitorađu, Knić, Koceljevu, Krupanj, Kuršumliju, Kučevo, Lapovo, Lebane, Ljig, Ljuboviju, Mali Zvornik, Malo Crniće, Medveđu, Merošinu, Osečinu, Paraćin, Petrovac na Mlavi, Požegu, Priboj, Prijepolje, Ražanj, Raču, Rekovac, Sokobanju, Topolu, Trgovište, Trstenik, Ćićevac, Ćupriju, Ub, Crnu Travu, Aleksandrovac, Babušnicu, Batočinu, Belu Palanku, Blace, Bogatić i Bojnik.