Pocetna Društvo Zavetnici: Kakva sudbina čeka Apoteku “Užice” i zašto grad kao osnivač ćuti?

Zavetnici: Kakva sudbina čeka Apoteku “Užice” i zašto grad kao osnivač ćuti?

913
0
Podelite

Užički odbor stranke “Zavetnici” ukazao je na probleme koje imaju zaposleni Apoteke “Užice” kojima kasne zarade po mesec i po dana i postavio pitanje osnivaču, gradu Užicu kakva je sudbina ove ustanove.

Predsednik odbora Aleksandar Milić rekao je da se tokom ove godine dogodilo da dva-tri puta da radnici Apoteke “Užice” primaju zarade uz kašnjenje od mesec i po dana i da im je već godinu dana uskraćena mogućnost korišćenja administrativne zabrane. On kaže da su se „radnici u septembru obraćali za pomoć gradu Užicu koji je osnivač Apoteke “Užice”, ali da do sada nisu dobili nikakav odgovor što je dokaz nezainteresovanosti i neodgovornosti SNS vlasti prema zaposlenima u Apoteci, smatra Milić. On dodaje da su zaposleni opravdano uplašeni za budućnost ove ustanove, jer su se problemi apotekarskih ustanova u pojedinim gradovima u Srbiji poput Novog Sada, Valjeva, Kruševca rešavali – privatizacijom.

– Postavljamo pitanje osnivaču da li se ovim putem ide i u gradu Užicu i zašto grad ništa nije pomogao zaposlenima u apotekama? Koja je to buduća politika kada su Apoteke “Užice” u pitanju, da li će ostati u vlasništvu grada ili će se ići putem privatizacije – pita predsednik GrO Zavetnici Aleksandar Milić.

Apoteka „Užice“ u svih deset opština Zlatiborskog okruga ima 27 apoteka i 265 zaposlenih od kojih su većina visoko obrazovani, diplomirani farmaceuti i farmaceutski tehničari.

– Izostanak brige za Apoteku „Užice“ dovodi u pitanje i snabdevanje građana medikamentima, ali i njihove cene koje u slučaju privatizacije mogu biti znatno više nego što su trenutno – upozorava Milić ispred stranke Zavetnici koja se oglasila povodom problema ispred apoteke “Majka i dete” kod Dečjeg dispanzera.

Ova stranka je pozvala građane da ih svojim potpisima podrže za predstojeće izbore a to mogu učiniti svakog dana od 8 do 20 časova u njihovim prostorijama u Ulici Dimitrija Tucovića 151, zgrada „Koninga“