Pocetna Izbori 2023 „Ekonomski tigar, a u novčaniku ekonomski miš…“

„Ekonomski tigar, a u novčaniku ekonomski miš…“

378
0
Podelite

U Užicu je održan 27. protest “Užice protiv nasilja” na kome je govorio narodni poslanik i član predsedništva Zeleno-levog fronta Robert Kozma koji je pozvao građane na “marš slobode kako bi se 17. decembra izborili za Srbiju bez nasilja”.

Bio je to poslednji protest četvrtkom ispred Gradske kuće u Užicu koji je iniciran tragičnim događajima u Beogradu i Mladenovcu. Uz reči zahvalnosti organizatora protesta na iskazanoj empatiji, građani su obavešteni da će na predstojećem putu konvoja slobode “Srbija protiv nasilja” biti i Užice.

Narodni poslanik Robert Kozma čestitao je Užičanima što nisu odustali od svoga grada, zajednice, društva i države istrajavajući u protestima svakog četvrtka za bolju Srbiju u kojoj imaju pravo da budu nasmejani.

– Svi smo zanemeli i stali u bolu posle tragedija u „Ribnikaru“ i selima u okolini Mladenovca pre šest meseci. Očekivalo se od našeg nakaradnog režima da će i oni stati i razumeti i reći “izvinite, pogrešili smo”, ali već na prvoj konfrenciji za štampu počeli su po starom, braneći neodbranjivo da sistem nije zakazao – podsetio je Kozma na zahteve građana i traženje odgovornosti vlasti kako bi se prestalo sa “sistemskom promocijom nasilja u društvu i medijima”.

– Nemamo slobodne medije, ali imamo prijatelje i komšije koja moramo ubediti da su zahtevi „Srbija protiv nasilja“ ona preko potrebna stabilnost i normalnost našem društvu – naveo je on i poručio da nema straha, jer je na nama da se izborimo protiv sveopšte inflacije, inflacija cena hrane, inflacije korupcije i kriminala…

– Svakodnevno nam se serviraju vesti da je Srbija ekonomski tigar, a svaki put kada pogledamo u novčanik znamo da se radi o ekonomskom mišu. Odbijamo da prihvatimo da je parizer luksuz i živimo u društvu sa najvećim ekonomskim nejednakostima u Evropi, u kome polovina ljudi koji vredno rade svakoga dana imaju manju platu od 50.000 dinara mesečno, a većina jedva sklapa kraj s krajem – rekao je Kozma i istakao najvažnije da „građani žele Srbiju u kojoj roditelji neće strepeti da će se na putu dece u školu dogoditi neki novi obračun kriminalaca“.

Kako je rekao Branko Ilić iz DS-a u planu je konvoj slobode „Srbija protiv nasilja“ na čijem će putu biti i Užice.

– Uz osećanje tuge i reči jednog gospodina “vidimo se u nekom drugom filmu” zahvaljujem vam se u ime svih organizatora protesta Zeleno-levog fronta, SSP-a, Demokratske stranke na iskazanoj ljudskosti i empatiji koja je retkost u ovom društvu i za sva ubeđivanja komšija da su promene moguće – rekao je na kraju protesta Branko Ilić i pozvao građane da se uključe u izborni proces i upišu kao kontrolori.