Pocetna Društvo Tokom oktobra užička policija zaplenila 55 kilograma droge

Tokom oktobra užička policija zaplenila 55 kilograma droge

373
0
Podelite

Pripadnici policije u Užicu tokom oktobra 2023. godine ostvarili su dobre rezultate rada i održali povoljno stanje bezbednosti.

Tokom oktobra otkriveno je i prijavljeno ukupno 130 krivičnih dela, od kojih je 119 krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala, 6 krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, 3 dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala i 2 dela iz oblasti ekološkog kriminala. Policijski službenici rasvetlili su 68% krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica.

Izvršeno je ukupno 7 krivičnih dela protiv života i tela, među kojima i 1 krivično delo ubistvo u pokušaju koje je brzom intervencijom policije rasvetljeno, a izvršioci procesuirani.

Evidentirana su 24 krivična dela protiv imovine, što je za 41% manje nego u istom mesecu prošle godine. Broj teških krađa manji je za 55%, dok nije bilo evidentiranih krivičnih dela razbojništava.

Tokom oktobra policija je zaplenila više od 55 kilograma droge.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirana su 184 javna skupa. Sva javna okupljanja, kao i sportske priredbe protekli su bez izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentirano je 38 prekršaja, od kojih je 14 izvršeno na ulicama i na trgu.

Stanje bezbednosti učenika i škola, na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Užicu, je zadovoljavajuće. U svim osnovnim školama pripadnici Policijske uprave u Užicu nastavljaju sa sprovođenjem aktivnosti u okviru projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

U oktobru 2023. godine na putevima koje pokriva Policijska uprava u Užicu dogodilo se ukupno 56 saobraćajnih nezgoda, od kojih 36 sa nastradalim licima, u kojima su poginula 2 lica, a 61 lice je povređeno. Prema kategorijama učesnika u saobraćaju, poginula su 2 vozača traktora, a među povređenima je najviše vozača u putničkim vozilima – 23 i putnika u putničkim vozilima – 18.

U kontroli saobraćaja otkriveno je 3.368 saobraćajnih prekršaja. Iz saobraćaja je isključeno ukupno 327 vozača, od kojih 180 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 12 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Prema 54 vozača primenjena je mera zadržavanja u službenim prostorijama Policijske uprave u Užicu.

Foto: MUP Srbije

U toku meseca oktobra 2023. godine na području Policijske uprave u Užicu registrovana su 3 migranta i sva tri lica su izrazila nameru za dobijanje azila u Republici Srbiji. Na području Policijske uprave u Užicu izvršena je prijava boravišta za više od 12.000 stranih državljana, što je za 27% više u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Tokom oktobra, na teritoriji Policijske uprave u Užicu, oduzeta su ukupno 23 komada oružja, i to u legalnom posedu – 20 i u ilegalnom posedu – 3, kao i 53 komada municije.

Policijska uprava u Užicu, tokom oktobra 2023. godine, izdala je 1.480 ličnih karti, 589 putnih isprava, 1.196 vozačkih i 143 probne vozačke dozvole, kao i 1.766 saobraćajnih dozvola.

Policijska uprava u Užicu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima.