Pocetna Izbori 2023 ZLF Užice: Glasajmo protiv vlasti koja želi podanike

ZLF Užice: Glasajmo protiv vlasti koja želi podanike

424
0
Podelite

Zeleno-levi front i koalicija “Srbija protiv nasilja” organizovali su na Trgu partizana uličnu akciju tokom koje su kandidati za narodne poslanike ove koalicije razgovorali sa građanima o problemima društva i grada Užica. Građani su pozvani da masovnim izlaskom na decembarske izbore započnu neophodne promene koje znače vlast u funkciji građana, a ne obratno kao što je sada slučaj.

Kandidat za poslanika liste “Srbija protiv nasilja” i koordinator za razvoj Zeleno-levog fronta Stefan Tasić kaže da je cilj svih razgovora sa građanima kako Srbiju učiniti boljim mestom za život.

– Tokom decenije vlasti SNS-a i SPS-a naša zemlja je ogrezla u korupciji, kriminalu i nasilju. Videli smo da vlast ništa nije naučila iz tragičnih događaja u Beogradu  tvrdeći da sistem nije zakazao i da niko nije odgovoran niti kriv. Ta noćna mora se i dalje dešava i zato moramo da se zajedno izborimo za promene – naveo je Tasić.

Jovanka Lučić, kopredsednica užičkog Zeleno-levog fronta i kandidat za narodnog poslanika kaže da Užičani dobra znaju kako žive i šta udišu posebno u ovom delu godine.

– Moramo menjati situaciju u našem gradu kako bi Užice prestalo da bude grad iz koga mladi odlaze, jer ovde ne vide nikakvu perspektivu. To je tužna situacija protiv koje moramo svi kao građani da se izborimo – rekla je Lučić i poručila da je potrebno da Užičani u što većem broju izađu na izbore i iskažu svoju slobodnu volju.

– Svi kojima u ovoj zemlji trenutno nije dobro, treba da glasaju protiv aktuelnog režima i vlasti – dodala je ona i najavila da će predizborni skup koalicije “Srbija protiv nasilja” u Užicu biti održan naredne nedelje.

Advokat Aleksandar Veselinoć, kandidat je za poslanika iz Užica i predsednik užičkog odbora SSP-a rekao je da ova koalicija nastavlja borbu za promene započetu u protestima i naglasio važnost izlaska građana na izbore u što većem broju.

– Nema potrebe da pričam u kakvom stanju se nalazimo kao grad i društvo. Od najzdravijeg grada po vodi i vazduhu više takav vazduh ni vodu nemamo više od decenije – naveo je Veselinović i poručio da ova vlast neće slobodnog građanina već podanika što se videlo i po održanom skupu u hali Veliki park u Užicu.

Lučić je najavila u narednom periodu  još ovakvih akcija ZLF kako bi se pojačala svest građana da je osnovna funkcija vlasti da bude u službi građana.