Pocetna Sport I zvanično 59. MOSI sredinom jula u Užicu

I zvanično 59. MOSI sredinom jula u Užicu

355
0
Podelite

Na sednici Stalnog komiteta i Skupštine Mosi igara „Užice 2024“ izvršena je primopredaja između Kolašina i Užica uz prisustvo više od 30 delegata iz gradova i opština učesnika Mosi. Zamenik predsednika Opštine Kolašin Miodrag Bulatović, ispred prethodih organizatora Mosi „Kolašin 2023“ podneo je izveštaj o realizovanim igrama, a nakon toga izvršena je primopredaja rukovođenja Skupštinom i Stalnim komitetom. Za predsednika Skupštine Mosi izabran je Nedeljko Milosavljević, dok će Danijel Vukajlović vršiti funkciju predsednika Stalnog komiteta, za sekretara oba tela izabran je Dragiša Kuzmanović.

Termin održavanja 59. Mosi igara „Užice 2024“ je od 10. do 14. jula 2024. godine. U program igara od sledeće godine uvršteni sporta su plivanje, vaterpolo i basket 3×3. Novi član Mosi-a je Opština Ljubovija.

Predstavnici Sportskog saveza Srbije postali su članovi-delegati Skupštine i Stalnog komiteta Mosi „Užice 2024“ . Takođe, obećali su i da će se uključiti u organizaciju, i naći način da pomognu.

Pre Skupštine, održano je nekoliko sastanaka Organizacionog odbora Mosi „Užice 2024“ , na čijem čelu se nalazi Gradonačelnica Užica Dr. Jelena Raković Radivojević. Od Mosi igara u Užicu se očekuje da će biti najmasovnije i najbolje organizovane igre.