Pocetna Ekonomija Trafostanica Užice 2 na mreži

Trafostanica Užice 2 na mreži

452
0
Podelite

Novoizgrađena trafostanica Užice 2 u koju je Elektrodistribucija Srbije uložila 488 miliona dinara priključena je na mrežu. Ta trafostanica naponskog nivoa 110/35/10 kV obezbediće sigurnije i pouzdanije napajanje za 70.000 stanovnika Užica, rečeno je nedavno prilikom obilaska trafostanice u kojem su bili Dubravka Đedović Handanović, ministarka rudarstva i energetike

Kako je tada istaknuto, do sada se ceo Grad Užice napajao samo iz jedne trafostanice, Užice 1, izgrađene 1974, a novoizgrađena trafostanica obezbediće rezervno napajanje za celo područje Grada Užica sa svim prigradskim i seoskim naseljima prilikom kvarova, kao i planskih radova.

Elektrodistribucija Srbije investirala je ove godine i oko 15 miliona dinara u zamenu transformatora u Užicu čime je podignut kvalitet i pouzdanost napajanja za veliki broj korisnika. Ugrađeni su novi energetski transformatori sa smanjenim gubicima u TS Stadion 1, koja je obezbedila stabilno napajanje za vrtić i gradski stadion, zatim u TS Carina 2, TS Hercegovačka i TS Donja Pora u istoimenim delovima Užica.

U okviru velike kampanje rekonstrukcije niskonaponske mreže, u Užicu će do kraja godine biti obnovljeno pet mreža i to na područjima TS Carinski potok, TS Dikovići, TS Soliteri, TS Jezero i TS Drežnik kula. Ukupno ulaganje u rekonstrukciju koja obuhvata zamenu drvenih stubova betonskim i ugradnju samonosivog kablovskog snopa umesto žičanog provodnika iznosi 8,7 miliona dinara, navedeno je na sajtu EPS-a.