Pocetna Društvo 52 godine najstarijeg radija u Zapadnoj Srbiji

52 godine najstarijeg radija u Zapadnoj Srbiji

693
0
Podelite

„Ovde Radio Titovo Užice”, ovom rečenicom je čuveni spiker Dušan Stanić. 28 decembra 1971. godine, pre više više od pola veka u 16:55 najavio eksperimentalni program.

Te prve godine program je trajao četiri časa, a prednost je bila što se radio slušao na srednjem talasu i onda dobar deo stare Jugoslavije mogao da čuje Radio Užice.

Ekipa u društvu kolega sa drugih medija

Danas su vremena drugačija, radio stanice u Srbiji program emituju na FM području, lokalne sa malom pokrivenošću.

„Mi smo konkurisali za regionalno pokrivanje i očekujemo početkom godine odluku REM-a, da li smo dobili licencu ili ne. Smatramo da sa našim kadrovskim, programskim i tehničkim kapacitetima možemo da odgovorimo većoj zoni pokrivanja“, kaže Vladimir Milanović, direktor Vesti i Radio Užica.

Ekipa u društvu kolega sa drugih medija

Danas je Radio Užice moderan, formatiran radio koji se bavi lokalnim informacija i događajima. Sve je to ukombinovano sa proverenom domaćom i stranom muzikom.

„Slušaoci radija mogu u satu čuti bar jednu pesme koja im se dopada i za koju su vezani, bilo da je nova ili stari, provereni hit. Svakako to potvrđuju i istraživanja slušanosti, gde na području grada prednjačimo. Bilo da uđete u prodavnicu, butik, poštu, taksi ili na neko drugo mesto, u većini slučajeva je izbor frekvencija 99,2 MHz“, kaže Vladimir.

U prepodnevnom programu sa Svetlanom, Užičani započinju dan uz sve one bitne servisne i druge informacije iz grada, a česti gosti su i oni koji imaju šta da kažu sugrađanima. Integrisana redakcija svakog dana sprema najnovije vesti iz lokala. Podne je vreme za „Žutu minutu“, gde zajedno sa Nikolom slušaoci komentarišu događaje u gradu, pa i šire. Ono što slušaoci ove emisije najviše vole je „Na slovo, na slovo“, pogađanje zamišljenog pojma, gde mogu osvojiti vredne nagrade.

Radio Užice ide u korak sa vremenom, pa se program može slušati preko interneta u bilo kom delu sveta.

“Najviše nas slušaju Užičani koji su napustili naš kraj i žive u nekom drugom gradu ili zemlji. Javljali su nam se i slušaoci koji nemaju veze sa užičkim krajem, ali su im zanimljive informacije, dopada im se muzika, pa nas redovno slušaju“, kaže direktor i glavni i odgovorni urednik Milanović.

U gsote Radio Užicu pored kolega dolazili su i najmlađi, učenici seoskih osnovnih škola iz Karana, Lunovog sela, Ribaševine i Trnave.

Radio pored nedeljnika Vesti ima i svoj najmlađi medij, portal infoera koji ispisuje novu savremenu istoriju.