Pocetna Društvo Počela prijava penzionera za rehabilitaciju

Počela prijava penzionera za rehabilitaciju

220
0
Podelite

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je Oglas za prijem zahteva za upućivanje korisnika penzija na rehabilitaciju za 2024. godinu. Prijave se podnose zaključno sa 25. januarom.

Pravo na 10-dnevnu besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija je penzija do 39.850 dinara.

Potrebno je i da korisnici osim penzije nemaju druga lična primanja i da nisu koristili rehabilitaciju, počev od oglasa za 2020. godinu.

U saopštenu PIO fonda se dodaje i da pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, a pod uslovom da je zbir tih penzija do 39.850 dinara.

Rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove za upućivanje na rehabilitaciju objavljuje se 24 radnog dana od dana isteka oglasa, a na rang listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli.