Pocetna Društvo Akcija prikupljanja čepova se nastavlja

Akcija prikupljanja čepova se nastavlja

244
0
Podelite
Foto: FB UICDP Užice

Shodno efektima akcije „ZaČEPimo predrasude“, kao i interesovanju u zajednici, akcija se nastavlja, poručili su iz Udruženja invalida cerebralne i dečije paralize Užice.

Za dve decenije trajanja akcije „ZaČEPimo predrasude“ koje je pokrenulo Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice u januaru 2014. godine u saradnji sa prijateljima Udruženja, zahvaljujući, pre svega, građanima Užica, ali i svim drugim partnerima Udruženja, do sada je prikupljeno preko 22 tone plastičnih čepova, samo prošle godine 2.700 kilograma. Shodno efektima akcije, kao i interesovanju u zajednici, akcija se nastavlja, poručili su iz Udruženja.

Foto: FB UICDP Užice

U svom saopštenju, s obzirom da se akcija nastavlja, Udruženje apeluje na sugrađane, ustanove, organizacije, kompanije i preduzetnike da nastave sa doprinosom akciji, a oni koji se do sada nisu uključili da se uključe, jer time na direktan način čuvaju svoju okolinu i pomažu osobama sa invaliditetom.

Građani plastični otpad (sve osim PET ambalaže) mogu i dalje donositi svakog radnog dana od 09-16 časova u prostorije Udruženja, ulica Kneza Lazara 2., a vikendom kada Udruženje ne radi, plastiku mogu ostaviti u prolazu pored Udruženja gde postoji specijalizovana kanta za odlaganje plastike ili jednostavno spustiti u prolaz. Za sve dodatne informacije mogu se dobiti telefonom na broj 031/500-122.

U saopštenju se navodi, da je Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize Užice,
najponosnije na sugrađane, posebno najmlađe „koji su dali najveći doprinos našoj akciji tokom svih ovih godina. Ta činjenica ima specifičnu težinu ako se zna da se i ekološka svest i empatija najlakše i trajno formira u mlađem uzrastu.

Foto: FB UICDP Užice

Za svaku pohvalu je i saradnja sa svim institucijama, ustanovama i organizacijama, ali i kompanijama i preduzetnicima iz Užica i regiona, kao i činjenica da se naša akcija proširila i van Zlatiborskog regiona. Tako, pored naših stalnih saradnika na ovoj akciji (Predškolska ustanova Užice, Dom zdravlja Užice, Gradska uprava, osnovne škole, srednje škole – posebno Tehnička i Umetnička škola sa svojom ekološkom sekcijom koju vodi prof. Ana Đuričić, banke, Maksi, ostala udruženja OSI sa područja našeg grada i naravno naši sugrađani), dosta čepova do sada je prikupljeno u Bajinoj Bašti (PU, osnovna škola, srednja škola, Dnevni boravak), Nova Varoš (PU Paša i Nataša, Opštinska uprava), Čajetina (Opštinska uprava), Arilje (Crveni krst, Udruženje OSI), Kraljevo (pojedinci) itd.

Od početka akcije „ZaČEPimo predrasude“ postali smo i primer za druge gradove i opštine, odnosno organizacije u Srbiji i model kako se jedna ovakva akcija sprovodi u kontinuitetu. Takođe, napominjemo, da akcija „ČEP za hendikep“ (čiju reklamu na gradskom bilbordu kod Gradske kuće mogu videti naši sugrađani) nema dodirnih tačaka sa našom akcijom, jer nju nezavisno od nas sprovodi organizacija iz Zrenjanina – piše, između ostalog u saopštenju Udruženje invalida cerebralne i dečje paralize Užice.