Pocetna Društvo Najuspešniji Užičani u 2023.godini (FOTO)

Najuspešniji Užičani u 2023.godini (FOTO)

1529
0
Podelite

Tradicionalno predstavnici Grada Užica priredili su prijem za najuspešnije Užičane koji su u protekloj godini ostvarili uspeh u različitim oblastima. Oni su svojim dostignućima i rezultatima afirmisali grad, a među njima su četiri doktora nauka, najbolji radnici Policijske uprave Užice i Sektora za vanredne situacije, javno-komunalnih preduzeća,iz oblasti kulture i sporta…

Dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica obraćajući se najuspešnijima istakla je da ovaj susret je prilika da javnosti skrenemo pažnju na one koji su se svojim dostignućima i rezultatima izdvojili.

– Oni treba da budu uzor i inspiracija svima nama, a posebno mladima da nikada ne odustaju od svojih snova. Vi ste pravi dokaz da ne treba mnogo razmišljati o tome gde smo, već da treba da se skoncentrišemo na to gde želimo stići. Svesni smo da uslovi u kojima živite i radite nisu idealni i da je potreban podstrek svima koji se po uspesima prepoznaju.Činjenica da bez obzira na okolnosti, uspevate da budete najbolji ili među najboljima, vaš uspeh čini još većim-naglasila je gradonačelnica.

Doktori nauka su Jelena Žunić Cicvarić, koja je zvanje doktor metodičkih nauka stekla na Pedagoškom fakultetu u Užicu Univerziteta u Kragujevcu.Zaposlena je u civilnom sektoru, na poziciji direktorke programa u Užičkom centru za prava deteta. Zatim, Marko Gloginjić je doktor fizičkohemijskih nauka, a diplomirao na Fakultetu za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu na kome je je završio i master studije i odbranio doktorsku disertaciju. Nemanja Ranković je doktor umetnosti a zvanje je stekao Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Jovana Josipović je doktor filoloških nauka, a doktorila je na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Najbolji radnik Policijske uprave Užice je Aleksandar Drobnjaković, a najbolji vatrogasac Mileta Jovanović. Za najbolje radnike javnog sektora kolektivi su predložili Rada Zečevića iz JKP “Vodovod” i Dragana Jeremića iz JKP “Gradska toplana Užice”.

Najuspešniji u prošloj godini bili su i sportisti koji su na najbolji način predstavljali svoj grad i zemlju. Među nagrađenima su Milovan Mikica Vesnić, Nebojša Đurić, Admir Duraković i Olivera Jevtić sa trenerima Milunom Vesnićem, Nikolom Radovanovićem i Slavkom Kuzmanovićem.

Zapažene sportske rezultate postigli su i atletičari Milan Todorović, Bojan Stanišić i Stefan Tovilović. Zatim, članovi Sportskog društva gluvih i nagluvih Užice Zlatko Matić, Danijel Rokić, Alen Muradić i Srđan Tenić, Miloš Grlica iz Kluba za sport i rekreaciju invalida “Stari grad” kao i Nenad Jeremić i Đorđe Đurđević iz AK za osobe sa invaliditetom „Pora“. U karateu uspeh su ostvarili Lidija Trmčić i Sergej Kurćubić, sa trenerima Milošem Ršumovićem, Željkom Čelikovićem i Milošem Zarićem.

I u ostalim sportovima postignuti su zapaženi rezultati Lazar Kostić iz Bilijar kluba “Masse” sa trenerom Ljubišom Vraneševićem, Nikolina Prljević i Matej Knežević iz Sportsko penjačkog kluba „Stari grad“ sa trenerom Radoslavom Kneževićem, Andrej Velanac, Sunčica Bogićević i Maksim Bogićević sa trenerom Radojem Bogićevićem iz Sportskog kluba “ERE” kao i Olga Stojanović i Mateja Tripković sa trenerom Nikolom Božićem. Među nagrađenim sportistima je i Dejan Tomić iz Planinarskog društva Rujno.

Među najuspešnijim organizacijama i ove godine je Crveni krst Užice, a uspeh je ostvarilo i Narodno pozorište kao i glumci Vanja Kovačević i Nikola Penezić.

Na prijemu za najuspešnije bio je i Dragan Lazić Šuljaga jer je prema oceni gastronomskog onlajn vodiča “Tejst atlas”, njegova komplet lepinja proglašena najboljim doručkom na svetu za 2023.godinu.

Prisutnima se obratio dr Nemanja Ranković u ime najuspešnijih navodeći da je ovaj prijem znak podrške sa ciljem daljeg sopstvenog ali i razvoja cele zajednice.

– Dolazimo iz različitih područja ljudskih delovanja ali verujem da ono što nas povezuje je više od puke slučajnosti. Želim verovati da nas povezuju trud i posvećenost, ne samo sopstvenim ciljevima već i zajednici u kojoj živimo. Sve ovo neće i ne može imati nikakvog smisla, ukoliko ne nastavimo da svojim vrednim radom doprinosimo sopstvenim zajednicama, istakao je Ranković.

U znak sećanja na današnji susret gradonačelnica je najuspešnijim Užičanima uručila prigodne poklone.