Pocetna Društvo Tehnička škola „Radoje Ljubičić“: Snaga dobre tradicije

Tehnička škola „Radoje Ljubičić“: Snaga dobre tradicije

294
0
Podelite

U Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“ održana je manifestacija pod nazivom „Snaga dobre tradicije“. Okupili su se užički srednjoškolci radi iskazivanja svojih talenata i veština, lepog druženja, a ujedno i negovanja tradicije koja ih spaja. Prvi deo programa bio je ispunjen muzikom, pesmom, igrom i recitovanjem stihova rodoljubivih i ljubavnih pesama, dok je drugi protekao u takmičenju u tradicionalnim veštinama i kvizom znanja o Užicu.

Neposrednost i opuštenost učesnika koji su u nastupu iskazivali zadovoljstvo i pokazali visok stepen profesionalnosti preneta je i na publiku koja nije krila svoje uživanje, navedeno je iz škole.

Nadmetanje mladića u veštini obaranja ruku i prevlačenja konopca bilo je zanimljivo poštujući fer–plej u duelima. Učenici i nastavnici škole pripremili su i trpezu ljubavi, tradicionalno posluženje tako da se ovo druženje nastavilo i posle programa. Najmlađi gosti i učesnici takmičenja dobili su liciderska srca za uspomenu.

– Prezadovoljni učesnici i publika pozdravili su ideju da ovo saborovanje zaživi kao dobar primer povezivanja starog i savremenog – rekla je Snežana Nedeljković, koordinator Učeničkog parlamenta i profesorka istorije u Tehničkoj školi „Radoje Ljubičić“.

– Neizmerno mi je bilo drago što sam bila učesnik ove manifestacije, posebno što je ovo prvo u nizu mnogih za koje očekujemo da će se odvijati u budućnosti – rekla je maturant Isidora Tešić, učesnik programa i dodala da „veliku zahvalnost dugujemo profesorki Snežani Nedeljković, koja je kao koordinator Učeničkog parlamenta sve organizovala, okupila učesnike iz više škola, kao i bivše učenike koji su upotpunili umetnički program. Njena posvećenost i entuzijazam i ni malo lak rad bili su ključni faktori u ostvarenju ovog nezaboravnog iskustva. Jedva čekam sledeću priliku da ponovo budem deo ovakvog događaja“.

Donatori nagrada bili su List rujanski i Udruženje „Roditelj“ koji su obezbedili knjigu Dragana Filipovića „Pecajući starom prugom od Užica do Višegrada“ i društvenu igru „Igrom kroz užički kraj“.