Pocetna Sport Dve medalje za Mihajla Jakšića

Dve medalje za Mihajla Jakšića

296
0
Podelite

Članovi Atletskog kluba “Užice” osovjili su proteklog vikenda u Beogradu dve medalje, zlatnu i srebnu, na Prvenstvu Srbije za starije pionire, kao i na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire.

Na Prvenstvu Srbije za starije pionire u trci na 2.000 metara “užiki panter” Mihajlo Jakšić, iako je još uvek mlađi pionir, hrabro se borio sa starijim rivalima i na kraju osvojio drugo mesto i srebrnu medalju rezultatom 6:12.13 iza Kaida Koce (AK “Novi Pazar”). U istoj trci mlađani Marko Mićević osvojio je četvro mesto.

Na Prvenstvu Srbije za mlađe pionire u trci na 800 metara se Mihajlo Jakšić odmah na početku trke odvojio, diktirao jak tempo, ubedljivo osvojio zlatnu medalju i postao prvak države za 2024. godinu rezulrtatom 2:15.92.

Ove godine se u Užicu održavaju MOSI igre, a ovo je samo lepa uvertira i najava da će Mihajlo i Marko dostojno reprezentovati Grad i osvojiti medalje.

Atletski klub ”Užice” uspešno je okončao atletsku sezonu u dvorani i dolazi period trka i kroseva što je uvertira za sezonu takmičenja na stadionima koja počinje u maju mesecu.