Pocetna Društvo Takmičenje tata u brzom povijanju beba

Takmičenje tata u brzom povijanju beba

206
0
Podelite

Povodom jubileja 15.godina postojanja i rada Udruženja „Roditelj-Užice“ održano je takmičenje tata u brzom povijanju beba.

– Očevi su u današnje vreme sve više uključeni u obaveze oko odgajanja svoje dece, jer je to prirodno i nešto najlepše, ali i da podele obaveze sa mamama, jer tempo života je takav da uslovljava dobru organizaciju i razumevanje. Ovim druženjem lepo smo se zabavili, u društvu pedijatra, posle čega su roditelji imali kratku obuku o pravilnom montiranju dečjih auto sedišta-, izjavila je Ana Aleksić, član Udruženja.

Tata Nebojša povijao je Viktora, a i mama Ksenija je uskočila da povije malenu Jovanu. Tata troje dece Branislav je uz podršku Nađe i Nemanje povio Stefana za svega 54 sekunde, čime je bio najbrži. Nenad je uz podršku Jovana povijao bebu Mariju, a Ilija uz podršku Bogdana, povijao je Srđana. Potom je u drugom krugu bilo jednako zabavno i napeto, jer su desetogodišnja Đurđa, devetogodišnja Isidora i petogodišnji Vojin povijali Ljubicu i Mihajla. Kažu da i oni pomažu mamama i tetkama, upućeni su u rutinu jedne mame i sve njene obaveza. Mame Ivana, Maja, dve Milice, Jelena i Ksenija smatraju da su dobro raspoloženje, uprkos čestom umoru, razumevanje, zdravlje i ljubav, glavni aduti za dobru porodičnu atmosferu, navode iz Udruženja.

Oni najavljuju i redovne godišnje aktivnosti humanitarne, edukativne, uz tradicionalnu saradnju sa institucijama i pojedincima, na polju bezbednosti dece u saobraćaju, oralnoj higijeni mališana u vrtiću, pomoći specijalnim školama i Domu za stare, promociji dojenja, Puzijadi, radionicama za trudnice i porodilje, kao i prenatalni pilates, tribinu o prevenciji melanoma, Pažljivkovoj smotri, užičkoj porodičnoj kartici za popuste porodicama sa troje i više dece, obukama za montiranje i preglede auto sedišta, promociju društvene igre „Igrom kroz užički kraj“…

Početkom aprila planirana je i radionica za roditelje, na temu „ Kako preživeti pubertet?“. A sve aktivnosti mogu se pratiti na fb stranici, navedeno je iz Udruženja „Roditelj“.