Pocetna Sport Karate je disciplina za ceo život

Karate je disciplina za ceo život

328
0
Podelite

Karatistkinja Lidija Trmčić, postala je šampion države, osvojivši zlatnu medalju na Prvenstvu Srbije u karateu za seniore i seniorke, koje je održano početkom aprila u Čačku.

Lidija trenira od svoje četvrte godine u Karate klubu “Užice” i kako je rekla za Radio Užice, to je njena najveća ljubav zahvaljujući kojoj je postala disciplinovanija i sigurnija u sebe. Verom u sebe postigla je uspehe, okitila se brojnim medaljama, diplomama i priznanjima.

– Karate znači „prazna šaka“, to je disciplina koja je samoodbrana. U karateu postoje dve discipline, kate i borbe, kata je meč sa zamišljenim protivnikom, a u borbama to je meč sa pravim protivnikom. Ja sam radila deset godina kate, tu sam pet puta bila prvak države i ovo mi je sada prvi put da sam u kategoriji seniori prvak države – ističe Lidija.

I pored mnogih, trenutno popularnih sportova, kaže da kod mladih vlada veliko interesovanje za karate.

Šampionka države u karateu je i student Pedagoškog fakulteta, smer trener u sportu. Odlučila je da ostane u gradu i da se školuje za ono što voli. U planu je da bude takmičar broj jedan na svetu, a da kada postane trener bude najbolja u onome što radi.

Najveća podrška su kako kaže njena porodica i trener, a da bi otišla na Evropsko i Svetsko prventvo neophodna je dodatna finansijska pomoć. Nadamo se da će ljudi iz grada prepoznati njen talenat i kvalitet i podržati ovu sjajnu mladu damu, koja godinama na raznim takmičenjima predstavlja na najbolji način grad Užice.