Pocetna Izbori 2024 Koalicija „Najbolje za Užice“, Parlić za gradonačelnicu

Koalicija „Najbolje za Užice“, Parlić za gradonačelnicu

343
0
Podelite

Na lokalnim izborima u Užicu 2. juna nastupiće koalicija „Najbolje za Užice“ koju čine Narodna stranka (NS), Dveri i POKS.
Kandidat za gradonačelnicu Užica biće diplomirani pravnik Ivana Parlić (NS) i narodna poslanica u prethodnom sazivu republičkog parlamenta, saopšteno je na pres konferenciji povodom najave učešća na lokalnim izborima.

Parlić je pozvala Užičane da i pored loših izbornih uslova i za ovu koaliciju izađu na izbore, iskoriste priliku i uvedu nove ljude u gradski parlament. Ona kaže da ova „koalicija želi da Užičani svoj grad doživljavaju kao svoj dom, a ne kao prolaznu stanicu iz koje će da pošalju svoju decu“.

– Naš slogan je „Najbolje za Užice“ i zato građanima Užica kao prioritet nudimo tri stvari, pre svega borbu protiv korupcije koja uništava društvo od vrha države do lokalne samouprave. Zato ćemo zahtevati reviziju svih spornih ugovora koji su sklopljeni od strane Grada Užica, ne samo za vreme SNS-a već od „Užice gasa“ pa do najvaljenih javno-privatnih partenrstava, rekla je Parlić i obećala transparentnost rada lokalne samouprave u slučaju osvajanja poverenja birača kao i dostupnost građanima svih ugovora i poslova koje sklapa Grad Užice. Druga tačka programa koalicije odnosi se na socijalnu politiku u okviru koje predviđaju podelu besplatnih udžbenika, zdravu užinu za đake i besplatnu rekreaciju, jer kako Parlić primećuje budžetskog novca će biti dovoljno kada se saseče korupcija. Treća tačka programa koalicije odnosi se na zaštitu životne sredine i borbu protiv zagađivača posebno reke Đetinje i čistiji vazduh.

Pukovnik avijacije Dragan Krsmanović poručio je u ime Dveri da će sve tri političke organizacije koje učestvuju na užičkim izborima sprovoditi politiku za koju se zalažu u programima i koja je vezana za porodicu, decu, tradicionalne vrednosti, ekonomski prosperitet, davanje prednosti lokalnom, domaćem užičkom u odnosu na ono što je strano i u interesu pojedinih interesnih grupa.

– Tražimo da Užičani imaju ista prava kao veliki gradovi. Uprkos razvijenosti kao centar regije građani Užica ne žele da ostanu u svom gradu. Od prošlog popisa 8000 Užičana je manje nego što ih je bilo, a 94 odsto studenata koji studiraju van Užica nema nameru da se vraća u rodni grad, a jedini razlog je što gradska vlast ne stvara uslove za život koji dolikuju gradu kakav je naš – naveo je Krsmanović.

Predsednik užičkog odbora POKS-a Bogoljub Zečević je rekao da ovaj pokret vidi „Srbiju kao ekonomski naprednu državu, državu svih njenih građana i ako bude narodna volja da Srbija jednog dana bude kraljevina“. Kaže da je POKS u ovoj koaliciji prepoznao najbolji način da svoje ideje i programe sprovede u praksu.

Na novinarsko pitanje da li je koalicija ostvarila uvid u birački spisak Zečević je rekao da je u odnosu na decembar 2023. godine više 111 birača na užičkom spisku što je rast, dok je kako je primetio Krsmanović trend ranijih godina bio smanjenje glasača tokom svakog izbornog ciklusa..