Pocetna Društvo Barbara u Kremnima i Biosci

Barbara u Kremnima i Biosci

1525
0
Podelite

Na pesmi Evrovizije pre tri godine u Roterdamu francuska kantautorka Barbara Pravi zauzela je drugo mesto iza Italije. U danima pred finalni nastup i glasanje žirija vodila je i bila favorit i mnogi su prognozirali njenu pobedu. Cela Srbija je tada glasala za Barbaru pogotovo kada je obelodanjeno da ima srpsko poreklo

– Po dedi Peru Pjeviću Barbara vodi poreklo iz Bioske od čuvene porodice baba Pjeve, rodom od Milovanovića od Mostara, a pjevala je uz gusle i zato dobila nadimak „Baba Pjeva“. Sa svoja tri sina je u ta stara vremna, stalno imala svoj kiridžijski karavan od Dubrovnika do Beograda, i odmarala u Biosci kod čuvene Bioštanske banje. Svidelo joj se brdo Glavica preko puta Bioštanske banje i tu je naselila jednog od sinova po imenu Periša, koji je ima četiri sina Mirka, Ristića, Obrena i Jevrema. Deda pevačice Barbare, Pero, je potomak Ristića, koji se posle Drugog svetskog ratao odselio u Francusku, i sa Francuskinjom Rene izdrodio petoro dece od kojih je Marko Barbarin otac – ispričao je za Vesti kratak Barbarin rodoslov Dragan Pjević.

I upravo je pevačica i spisateljica Barbara sa dedom Perom i ocem Markom nedavno 10. i 11. aprila bila u poseti rođacima Pjevićima u Kremnima i Biosci.

– Inače baba Pjeva je umrla na putu za Beograd na brdu više Zlakuse, tu je sahranjena i dan danas ima obeležje jednim kamenom i to mesto u narodu se zove „baba Pjevingrob“ – priča Dragan i dodaje da je upravo Barbara redložila da ona, zajedno sa rođacina, čuvenim privrednikom sa Zlatibora Krstom Pjevićem i Draganom Pjevićem iz Kremana, koji je bio i domaćin poseti poznatoj ličnosti iduće 2025. godine kada bude dolazila u Beograd, podignu spomen pretku „baba Pjevi“ na brdu iznad Zlakuse.

Pored odmora u bajkovitoj lepoti, Barbara je u Kremnima posetila kompleks „Kremansko proročanstvo” gde se slikala pored čuvenog Kraljevog bureta, u kome je bila po „protokolu“ i njena slika pred Pesmu Evrovizije 2021. godine. Tako je i Kraljevo bure u Kremnima pomoglo i Barbari da bude druga na pesmi Evrovizije 2021. godine kao što je pomoglo Željku Joksimoviću da 2012. godine, bude ostvari treće mesto.

Domišljati Pjević primećuje da bi i naša prestavnica za pesmu Evrovizije, Tea Dora morala znati za Kraljevo bure i doći u Kremna pre odlaska u Švedsku, jer njegove moći obezbeđuju uspeh i pobedu.

Inače pevačica Barbara je pored boravka u Kremnima u kući rođaka Dragana Pjevića, posetila zaseok Pjevići u Biosci i direktnog rođaka Milića. Na groblju je zapalila sveće precima i fotografisala se pored njihovih spomenika i baš tu na groblju razgovor sa dedom Perom o njegovom putu do Francuske, kako bi dobila inspiracije za nove pobedničke pesme.

Barbara je dobila na poklon i pravu knjigu Kremanskog proročanstva u kojoj jasno piše kako će se završiti rat u Ukrajini.

Srdačno ispraćeni Pjevići iz Francuske su se 12. aprila vratili u Pariz, a po dolasku kući porukom se zahvalili na „kraljevskom dočeku„ i predložili uzvratnu posetu. Raduju se ponovnom dolasku u Srbiju 2025. godine kada će Barbara održati novi koncert u Beogradu.

Svojski smo navijali za Barbaru

Barbara Pravi je zvezda savremene francuske šansone. Kao mlada kantautorka predstavljala je Francusku na Pesmi Evrovizije 2021. godine gde je osvojila drugo mesto. Pre nastupa na prestižnom takmičenju i zavidnog uspeha imala je karijeru i snimljnih preko preko dvadeset pesama. Pisala je pesme za francuske zvezde poput Florana Panjija i za Janiku Noa. Krasi je autentičnost i iskrenost kako u muzičkom izrazu tako i u životu, a u okviru BELEF-a imala je i koncert u Srbiji u Botaničkoj bašti. Srbija je svojski navijala za Barabaru na Evrovioziji s obzirom na srpske korene i prezime Pjević.

Tramp

– Gospodin Tramo je postao predsednik SAD 2016. godine samo zato što smo pred izbore novembra meseca stavljali njegovu sliku u to mistično Kraljevo bure. Bilo je obećanja da će doći u posetu Kremnima 2020. godine pred izbore. Nije došao i nije se našao u Beloj kući. U pregovorima sam sa njegovim predstavnicima pred ovogodišnje predsedničke izbore i trebalo bi da pošalje ličnog izaslanika koji će njegovu sliku staviti u to čuveno Kraljevo bure, kako bi pobedio na ovogodišnjim izborima, sa obećanjem da će posle toga kao 47 predsednik SAD posetiti Srbiju, posebno Kremna i to mistično bure koje mu je dva puta donosilo pobedu na predsedničkim izborima u SAD. Kada bi Tramp odgovorio pozitivno na predloženo još od 2016. godine, da u Kremnima izgradi hotel sa objektima za pripreme sportista, a posebno fudbalera, na ovoj idealnoj nadmorskoj visini od 800 metara koja je idealna za brzi oporavak organizma, gde kamen blagotvorno zrači, voda krepi, a vazduh miluje uspeh u politici ne bi izostao. Predlog Kremana se ne odbija i pobeda je garatovana – priča Dragan.