Pocetna Sport Reli „Nagrada Zlatibora“ se bodovao za prvenstvo Srbije

Reli „Nagrada Zlatibora“ se bodovao za prvenstvo Srbije

236
0
Podelite
Foto: ZooMUE

Reli “Nagrada Zlatibora” održan je juče na stazi Tornik, a prvoplasirani u generalnom plasmanu i novi rekorder staze je Smederevac Aleksandar Vidosavljević. Takmičenje koje se bodovalo za prvenstvo Srbije okupilo je oko 80 takmičara iz svih kategorija iz zemlje i inostrantva od kojih su najbrojniji bili iz Bugarske.

„Očekivao sam da ću oboriti rekord. Malo je bilo privikavanja na novi automobil, ali ova staza mi baš odgovara. Novi rekord je 1:23:40“, rekao je Vidosavljević, koji vozi za ASK Rid sport.

Takmičari su vozili pored Ribničkog jezera, a cilj je bio kod skretanja za skijalište Tornik. Neizostavni deo takmičenja ovog tipa bile su i nezgode sa vozilima, a mišljenja vozača po pitanju kvaliteta staze su različita.

Uz prvoplasiranog Vidosavljevića, koji je bio najuspešniji u klasi 10, u bodovanju za Prvenstvo Srbije po klasama najuspešniji su bili: Filip Radović (ASK GINA auto sport), Miloš Mirković (AMSSK KV rejsing tim), Nikola Zarić (Avako rejsing tim), Ivan Maksimović (ASK Šampion), Miloš Spasojević (ASU Pobednik), Viktor Tužarov (Avala rejsing tim), Goran Vučetić (AMSK Podi), Aleksandar Jordanov (Avala Rejsing tim) i Georgi Stavrov (ASU Zlatibor).