Pocetna Čajetina Usvojen plan rada Turističke organizacije regije Zapadna Srbija

Usvojen plan rada Turističke organizacije regije Zapadna Srbija

1860
0
Podelite

Odbornici Skupštine opštine Čajetina usvojili su Predloge rešenja o davanju saglasnosti na Planove rada sa finansijskim planovima za 2020.godinu Sportsko turističkog centra Zlatibor i Turističke organizacije regija Zapadne Srbije.

„Usvojili smo danas Plan rada naše hale na Zlatiboru koju smo pre godinu dana kupili od slovenačkog stečajnog suda. Mi ulažemo značajna sredstva u nju i vrlo nam je važno da profunkcioniše sa ciljem da u nju dolaze ekipe iz zemlje i inostranstva na pripreme. Uspeli smo u tome, evo smanjujemo troškove grejanja hale , auskoro ćemo krenuti u rekonstrukciju i zamenu parketa tako da će hala biti opremljena po najsavremenijim sportskim standardima. Iz tog razloga očekujemo veliki broj gostiju iz sveta sporta koji će doći da treniraju na Zlatiboru. Nadamo se da ćemo to u toku godine ostvariti“, kaže  Miloje Rajović, predsednik  SO Čajetina.

Opština Čajetina će preko Turističke organizacije Regija Zapadne Srbije, a uz podršku Ministarstva turizma, realizovati projekat koji se tiče Stopića pećine. Danas je usvojen i  Predlog rešenja o razrešenju i  imenovanju predsednika i članova Opštinske izborne komisije opštine Čajetina.

„Uspeli smo danas da se usaglasimo sa svim političkim grupama koje su u sastavu čajetinskog parlamenta i da se, uz predloge odbornika, dogovorimo oko ove tačke. Imamo osam članova opštinske Izborne komisije i treba im poželeti sreću u radu u ova naredna dva meseca kako bi se izbori u opštini Čajetina sproveli u najboljem mogućem redu. Pored njih će raditi i jedno telo sa republičkog nivoa, tako da se nadam da će u njihovom zajedničkom radu sve biti u redu i da će se izbori, kao i prethodnih godina, sprovesti na kulturan, dostojanstven i dobar način „, dodao je Rajović.

Oko 20 tačaka 45. skupštinske sednice odnosio se na rešavanje imovinskih odnosa, a ticao se doparcelacije i kupovine građevinskog zemljišta od strane zainteresovanih za gradnju na Zlatiboru.