Pocetna Politika Proglašena lista Zdrave Srbije, radikali čekaju overu

Proglašena lista Zdrave Srbije, radikali čekaju overu

873
0
Podelite

Na lokalnim izborima u Užicu 21. juna očekuje se učešće sedam izbornih listi, što je jedna manje u odnosu na prethodne izbore 2016. godine. Gradska izborna komisija zaključno sa 5. junom ove godine proglasila je šest izbornih listi, dok rešenje očekuje još Srpska radikalna stranka (SRS).

Pod rednim brojem jedan proglašena je lista “Aleksandar Vućić – za našu decu”, pod brojem dva Ivica Dačić “Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma”, pod rednim brojem tri “Aleksandar Šapić – Pobeda za Užice”, četiri Užička odbrambena liga – Mihailo Krstić – Počistimo Užice, pet “Užička metla za zdravu Srbiju” i šest lista Zdrave Srbije “Milan Stamatović – Zdrava Srbija” čija je lista prethodno odbijena.

Zbog tumačenja komisije i prigovora da prvobitniitni slogan „Za zdravo Užice“ ne bi smeo da bude u nazivu liste, jer na izbore izlaze samostalno, a ne kao koalicija Zdrava Srbija je morala ponovo da prikuplja potpise i ponovi predaju što je ocenila “nepoštenom izbornom igrom”.

Užički radikali rešenje komisije očekuju u nedelju 7. juna tako da će na izborima učestvovati sedam odborničkih listi, dve koalicione i pet samostalnih, tri potpune sa 67 odborničkih kandidata i četiri sa 23 kandidata za odbornike Gradske skupštine Užica.

Izbore u Užicu bojkotuju Demokratska stranka, Narodna stranka i Dveri.

Na lokalnim izborima 2016. godine Užice je imalo 68.004 upisanih birača, a glasalo na 91 biračkom mestu. Od broja upisanih glasalo je 57,4 odsto glasača ili 39.031 građana. Tada je na lokalnim izborima u Užicu učestvovalo je 8 izbornih listi, a 6 su dobile odbornike. Odborničke liste kandidovale su 343 kandidata za odbornike.