Pocetna Društvo Unapređenje saradnje

Unapređenje saradnje

331
0
Podelite

Brojne su aktivnosti koje zajednički mogu organizovati grad Užice i Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga, zaključeno je na sastanku održanom protekle sedmice u Užicu, objavljeno je na sajtu RPK Užice.

Direktorka RPK Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević uručila je gradonačelnici Jeleni Raković Radivojević zahvalnicu Gradskom štabu za vanredne situacije za angažovanje i izuzetnu saradnju tokom pandemije Kovid 19.

Tokom sastanka utvrđene su najznačajnije aktivnosti koje treba realizovati u cilju poboljšanja privrednog ambijenta a tiču se iznalaženja mogućnosti za nove investicije, rešavanja infrastrukturnih projekata, obezbeđivanja adekvatne snage električne energije za industrijske potrošače pre svega na Beloj Zemlji gde je planirana izgradnja industrijske zone. Konstatovano je da je neophodno rešavati pitanje parkiranja na području grada, mogućnosti za ostvarivanje popusta na firmarine za određene kategorije korisnika i omogućiti transparentnije izveštavanje o upotrebi prikupljenih sredstava od taksi koje privrednici plaćaju. Na sastanku je razmatrano i poslovanje turističke privrede na Tari, potreba registracije novih smeštajnih kapaciteta kao i infrastrukturno opremanje ovog područja.

Dogovoreno je da u narednom periodu međusobno informisanje o svim temama od značaja za privredni život grada bude još brže i efikasnije.

Direktor PKS- RPK Zlatiborskog upravnog okruga Ana Lapčević sa saradnicima, takođe, protekle sedmice, razgovarala je u opštini Prijepolje sa predsednikom opštine Vladimirom Babićem i članom Opštinskog veća zaduženom za privredu Zoranom Petrićem o unapređenju saradnje u cilju poboljšanja privrednog ambijenta u ovoj opštini.

Ana Lapčević pre nekoliko dana razgovarala je i sa Nenadom Glavinićem, zamenikom predsednika opštine Ivanjica o aktuelnoj privrednoj situaciji i posledicama poplava koje su u junu zadesile ovu opštinu.

Ostavite odgovor