Pocetna Sport Vicešampionska titula za Vesnića

Vicešampionska titula za Vesnića

1346
0
Podelite

Posle kazne koje je dobio nakon prvog sprinta na poslednjoj rundi TCR Istočna Evropa, Milovan Vesnić je morao da sačeka zvaničnu potvrdu rezultata iz druge trke, kako bi bio siguran da je obezbedio vicešampionsku titulu. Vesnić je istakao da je ovo definitivno bila najteža sezona u prethodnih 10 godina.

-Cela sezona je krenula dosta neizvesno, zbog pandemije koronavirusa. Prva trka je protekla jako dobro, međutim morali smo da prekočimo dve trke u Slovačkoj gde nismo mogli da ispunimo sve uslove koje nam je organizator zadao. Posle toga ostale su četiri trke na kojima sam morao da vozim i pametno, sigurno i brzo- istakao je Mikica Vesnić.

Prema njegovim rečima, sve je bilo dobro do poslednjeg vikenda, kada je došlo do kažnjavanja, bez ikakvog obrazložnja za njegovu ekipu.

-Meni i mojoj ekipi nije bilo jasno. Ovo je najteža sezona u proteklih 10 godina, jer njegov tim nije uspeo da se pripremi onako kako treba. Veliki hendikep je bio što nismo imali probne
kilometre u odnosu na konkurenciju, nismo mogli da izlazimo iz zemlje, da testiramo. Prema tome, obzirom na sve to, jako sam zadovoljan u kakvim uslovima smo osvojili tutulu. Na kraju je sve dobro ispalo- dodaje Vesnić.

Iz Vesnićevog tima dodaju da je i sam auto kojim su se takmičili 2014. godište, što je za automobilsku industriju može se reći „oldtajmer“ u odnosu na savremene modele konkurencije.

-Ceo tim je iz Užica. Time se ponosimo. Na nama je da se u budućnosti poboljšamo i da probamo da ponovo budemo šampioni, na čemu ćemu raditi tokom cele zime. Cilj je da se
kupi i novi automobil, koji bi pomogao da bez nekih većih problema vratimo titutlu u Užice – zaključuje, Petar Janković, član Vesnićevog tima.