Pocetna Kultura On line izložba Ane Knežević “Geometrija svetlosti”

On line izložba Ane Knežević “Geometrija svetlosti”

746
0
Podelite

U subotu, 21. novembra od 19h, biće otvorena izložba Ane Knežević “Geometrija svetlosti”. U skladu sa trenutnom epidemijskom situacijom, zvaničnog otvaranja neće biti, ali se izložba može posetiti on-line na facebook stranici Galerije Reflektor.

Na on-line izložbi će biti predstavljena dva rada Ane Knežević – VR instalacija “A Place to Hold You” (2003-2017) i radovi “Fiat Lux” iz serije “The Miror of Light” iz 2017. godine, koji su u po rečima Stevana Vukovića koji je pisao tekst za izložbu, u pojavnom smislu različiti, ali su konceptualno usklađeni. Pored drugih karakateristika svojstvenih celom opusu Ane Knežević, njih odlikuje upravo to što nisu sagledivi bez kretanja kroz prostor, koji je u jednom slučaju fizički, a u drugom virtualni.

Postavku je moguće posetiti samo on-line od 21. do 29. novembra.

Ana Knežević je interdisciplinarna umetnica rođena u Beogradu 1976. Živi i radi u Njujorku od 2013 godine. Izlagala je u svim vodećim galerijama i umetničkim prostorima u Srbiji, uključujući Salon Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i Oktobarski salon. Osim Srbije samostalno je izlagala u Njujorku, Bostonu i Parizu, a grupno u Americi, Francuskoj, Mađarskoj i Bugarskoj. Dobitnica je nagrade “Vladimir Veličković” za 2009. godinu i važnih stipendija za umetnost u Njujorku: nagrada CEC ArtsLink 2012, Polok-Krasner stipendije 2017. i CultureHub stipendije za 2018/19.