Pocetna Ekonomija Usvojen Program za subvencije u turizmu

Usvojen Program za subvencije u turizmu

839
0
Podelite

Vlada Srbije usvojila je Programa za raspored i korišćenje subvencija u turizmu. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je usvajanje Programa i izrazila očekivanje da će uskoro biti razmatrana i inicijativa resornog ministarstva za smanjenje poreza na dodatu vrednost u ugostiteljstvu, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

-S obzirom na štetu koju je turistički sektor pretrpeo, važno je da reagujemo brzo, kao i sa prethodnim merama olakšice, i da podržimo turizam, naročito imajući u vidu da je u pitanju jedna od naših najperspektivnijih privrednih grana, istakla je ministarka.

Ona je napomenula da je na osnovu odluke Vlade, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija odmah raspisalo Javni poziv za dodelu subvencija koji je otvoren do 4. decembra ove godine.

Za Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija organizatora turističkih putovanja zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, Vlada Srbije odobrila je 150 miliona dinara.