Pocetna Društvo Zbog snega problemi u saobraćaju

Zbog snega problemi u saobraćaju

813
0
Podelite

Sneg i dalje pada širom Srbije, najviše ga ima na planinama, na Kopaoniku preko 70 centimetara, na Staroj planini 40 a na Zlatiboru 30 centimetara. Na Pešterskoj visoravni snega ima preko pola metra a u Tutinu pada ledena kiša zbog čega su mnoga seoska domaćinstva ostala bez struje.

Od sinoć  je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na području Zlatiborskog okruga. “Putevi Užice” su u trećem stepenu pripravnosti, što znači angažovanje 75 odsto kapaciteta. Prioritet čišćenja su putevi prvog B reda, a nakon čišćenja svih puteva ove grupe krenuće sa čišćenjem putnih pravaca drugog B reda. Zimska oprema je neophodna na svim putnim pravcima Zlatiborskog okruga a savet vozačima je da na put ne kreću bez preke potrebe.

Veliki broj ulica u Užicu ovog jutra je neprohodan zbog snega, koji je noćas padao.  Tokom noći očišćene su glavne užičke ulice, odnosno, ulice prvog pripriteta. Prema informacijama iz Niskogradnje, trenutno su na terenu četiri kamiona I dva traktora, koji čiste i sporedne ulice.

Problema sa strujom, zbog snega ovog jutra ima Arilju,Priboju i Novoj Varoši.