Pocetna Društvo APR: Izvodi i potvrde o stvarnim vlasnicima

APR: Izvodi i potvrde o stvarnim vlasnicima

760
0
Podelite

Agencija za privredne registre će od početka ove, 2021. godine, izdavati izvode i potvrde sa podacima o stvarnim vlasnicima registrovanog subjekta iz Centralne evidencije stvarnih vlasnika, objavljeno je na sajtu Agencije.

Zainteresovani korisnici moći će, takođe, da dobiju potvrdu iz Centralne evidencije sa istorijskim podacima o stvarnim vlasnicima registrovanog subjekta, kao i potvrdu da je neko fizičko lice upisano, ili je bilo upisano, kao stvarni vlasnik registrovanog subjekta.

Zahtev se može podneti elektronskim putem, preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika APR (i u tom slučaju se i naknada za izdavanje izvoda ili potvrde plaća elektronski), ili u pisanoj formi, na posebnom obrascu koji je dostupan preko internet stranice Agencije pri čemu je potrebno priložiti dokaz o uplati naknade za izdavanje izvoda, odnosno potvrde.

Podnosilac ima mogućnost da bira način izdavanja dokumenta bez obzira na način podnošenja. Ako se zahtev preda lično, izvod će se dobijati odmah u Agenciji, odnosno u njenim organizacionim jedinicama, dok će se potvrde u papirnoj formi izdavati u roku od dva dana od podnošenja zahteva.

Izvod ili potvrda, koji se naručuju preko sistema za centralizovano prijavljivanje korisnika, u elektronskom obliku, moći će da se preuzme odmah posle izvršenog plaćanja naknade.