Pocetna Društvo O programima rada ustanova kulture

O programima rada ustanova kulture

689
0
Podelite

Osma sednica Gradske skupštine Užica biće održana  u četvrtak 4. marta u Narodnom pozorištu u skladu sa merama prevencije koronavirusa. Na dnevnom redu je informacija o poslovanju javnih preduzeća i društava kapitala  čiji je osnivač grad Užice. Od osam javnih preduzeeća negativne poslovne rezultate iskazali su „Vodovod“ i deponija „Duboko“.

Pred odbornicima će se naći i  saglasnosti na program rada više ustanova kulture, Narodnog muzeja, Pozorišta, Biblioteke, Istorijskog arhiva, GKC-a, Gradske galerije, Regionalnog centra za profesionalni razvoj i obrazovanje odraslih. Zatim saglasnosti na program rada Turističke organizacije Užice, Turističke organizacije regije zapadna Srbija i imenovanje direktora Dečjeg odmarališta „Zlatibor“, a za ovo mesto predložen je Vladan Cuparić koji je i ranije obavljao ovu funkciju.

Jedna od tačaka zasedanja užičkog parlamenta je i izveštaj Zelenog saveta, a predviđeno je i imenovanje nadzornih odbora nekoliko javnih preduzeća. Zatim Saveta za mlade, Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za razvoj grada Užica.