Pocetna Društvo Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa...

Od subote u podne do ponedeljka u 6 ujutru ne radi ništa osim prodavnica, apoteka i pumpi

823
0
Podelite

Članovi Kriznog štaba predložili su Vladi da će u subotu sve raditi do 12 časova zbog Zadušnica, a posle 12 časova do ponedeljka u šest časova radiće samo prodavnice hrane, lekova i goriva.

Na skijalištima i planinama ništa ne sme raditi tokom vikenda.

Krizni štab je doneo odluku da od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze srednje škole.

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je da će sledeći sastanak Kriznog štaba biti održan u utorak.

Kon je naveo da će se vakcinacija nastaviti svojim tokom i da je to najvažnija preventivna mera, koja je važnija od bilo kakvog zatvaranja.

“Mi ulazimo u sledeću fazu vakcinacije, tako da će biti pozivanja građana sve više i više iz jednostavnog razloga što samo ta barijera imuniteta može ovo da zaustavi”, istakao je Kon tokom obraćanja medijima.

Dodao je da je imunitet koji se dobija vakcinom “najverovatnije dugotrajniji od imuniteta koji se dobija nakon preležane bolesti”, kao i da asimptomatski slučajevi ne dobijaju trajni imunitet.

Kon je, odgovarajući na pitanje novinara, istakao da je tokom sednice bilo “energičnih razmena mišljenja”, ali da su rezultat sednice mere koje je saopštio.

“U utorak je nastavak. Krizni štab se nastavlja. Ono što je značajno jeste taj poziv za vakcinaciju. Zašto? Zato što zaista dugotrajno zatvaranje teško da je, izgleda, opcija za Srbiju, po onome kako sagledavamo ovde, ali je isto tako nemoguće ne reagovati na ovakvo povećanje aktivnosti virusa i ovo je zasad rešenje sa kojim ja izlazim pred javnost ispred Kriznog štaba”, kazao je Kon.