Pocetna Sport Deset medalja karatista Užica

Deset medalja karatista Užica

1037
0
Podelite

Članovi Karate kluba „Užice“, koji su predstavljali svoje matične na Školskom Prvenstvu regiona Centralne Srbije u katama i borbama za osnovce i srednjoškolce, osvojili su tri medalje u katama i sedam medalja u borbama.

U katama najuspešniji u konkurenciji I i II razreda bio je Ognjen Zdravković- OŠ.„Dušan Jerković“, koji je posle 5 pobeda osvojio zlatnu medalju. Sergej Kurćubić iz OŠ“Kralj Petar II“ je imao najteži posao, pobedivši sedam mečeva uz jedan poraz, osvojivši bronzanu medalju, dok je Nikola Radović- OŠ“Nada Matić“ imao 4 pobede i poraz, zauzevši treće mesto.

Zlatne medalje u borbama osvojili su Lidija Trmčić – Ekonomska škola- III i IV godina do 53 kg i Pavle Ristović- Užička gimnazija I i II godina do 70 kg. Srebrne medalje osvojili su Aleksandra Rogić-OŠ „Dušan Jerković“ VII i VIII razred, Teodora Despić- Tehnička škola I i II razred preko 54 kg, Demian Delić-Muzička škola“Lale Stefanović“ I i II godina do 70 kg i Vasilije Gudović- Ekonomska škola I i II godina preko 70 kg.

Zapažene nastupe imao je i trio iz OŠ“Stari grad“. U borbama su nastupile Jovana Pejić, Sofija Arsenijević i Jovana Ćurčić koje su posle jedne pobede, poražene u drugim kolima.

Inače, prvenstvo koje održano progeklog vikenda  u Čačaku, podržala su Ministarstva za omladinu i sport i prosvetu.