Pocetna Ekonomija Bez privrednika se ne može

Bez privrednika se ne može

680
0
Podelite

Kada su se stekli povoljniji epidemiološki uslovi, u svečanoj sali Gradske skupštine, a na inicijativu Grada, u utorak je održan sastanak predstavnika grada Užica sa privrednicima. Cilj je bio da se sagleda trenutno stanje privrede na području grada kao i mogućnosti unapređenja saradnje javnog i privatnog sektora. Kako je izjavila gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, sastanak je bio konstruktivan i samo je jedan u nizu koji će biti organizovani u narednom periodu. Sastaku je prisustvovala Ana Lapčević, direktorka Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga kao i dr Ljubica Diković, predsednica Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Po rečima gradonačelnice Užica, u protekloj, godini kada je pandemija diktirala uslove privređivanja i života ljudi uopšte, u veoma teškim uslovima, privrednici koji posluju na području grada Užica, uspevali su da iznađu najbolja rešenja za svoje poslovanje.

-Ono što je najvažnije, niko od danas prisutnih privrednika nije rekao da su poslovali negativno niti je ko od radnika u njihovim firmama i preduzećima, dobio otkaz – rekla je, između ostalog gradonačelnica i podsetila da je Grad Užice nizom pozitivnih, dobrih odluka u proteklom periodu pokušao privrednicima da pomogne, jer bez njih se ne može. S druge strane, Grad želi da nastavi dobru saradnju sa njima koja već od ranije postoji.

-Privrednici će imati podršku u svakom trenutku za sve njihove tekuće i probleme koji se prepliću sa mogućnostima gradskih uprava da im izađu u susret. Ovom prilikom upoznati smo sa nekim problemima kao što je komunalna infrastruktura ili problemi struje na pojedinim područjima u MZ Bela Zemlja i Sevojnu. Ono što Grad radi i što ćemo raditi u mesecima koji su pred nama jeste da privrednicima obezbedimo komunalnu i putnu infrastrukturu – izjavila je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, ističući da je od velike važnosti i to što je u radi ovog sastanka učestvovao i direktor ogranka Elektrodistribucije Užice Dejan Filipović.

-Istovremeno, privrednicima smo prezentovali da je veoma važno i da i oni u narednih sedam godina aktivno učestvuju u izradi strateškog dokumenta, Plana razvoja grada Užica, da daju primedbe i sugestije, što su i prihvatili – rekla je gradonačelnica i zahvalila užičkim privrednicima za društvenu odgovornost i ogromnu humanost koju su pokazali u proteklom kovid vremenu.

-Grad Užice je u saradnji sa Tehničkom školom „Radoje Ljubičić“ poslao inicijativu Ministarstvu prosvete za povećanje kapaciteta, broja odeljenja u školi za školovanje kadrova za potrebe metalske industrije, metaloglodače, metalostrugare, jer smo procenili da nam oni u privredi nedostaju. Nadamo se pozitivnom odgovoru – izjavila je dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.