Pocetna Odbojka “Trofej šampiona” 9. i 10. septembra u Užicu

“Trofej šampiona” 9. i 10. septembra u Užicu

921
0
Podelite

Prvi „Turnir šampiona“ biće održan 9.i 10. septembra u Užicu.  Sportski direktor OK “Jedinstvo”  Vesna Čitaković Đurišić kaže da je ideja za ovaj turnir začeta pre dva meseca.

„Užičani će posle dugog niza godina imati priliku da gledaju najbolju žensku odbojku. Na turniru će učestvovati superligaški klubovi „Crvena zvezda“ iz Beograda, „Tent“ iz Obrenovca i aktuelni šampion „Ub“, kao i domaće „Jedinstvo“. Nadam se da će užička hala ponovo biti hram odbojke i da će Užičani dovesti svoju decu, ali i da će na turnir doći i školarci, da vide kako je to nekada izgledalo,“ kaže jedna od najtrofejnijih odbojkašica Užica.

Ovaj turnir je velika prilika da provere koliko su spremne, kaže kapiten Odbojkaškog kluba „Jedinstvo“, Bojana Fađo.

„Dobro smo trenirali, spremali smo se, a veoma je važno što je u timu dobra atmosfera. Ovaj turnir je prilika da proverimo gde smo u odnosu na te, uslovno rečeno, bolje ekipe. Potrudićemo se da damo maksimalan otpor, i nadamo se da će publika uživati ova dva dana u kvalitetnoj odbojci. Pozivam ih da dođu u Halu sportova Veliki park i budu naš sedmi igrač na terenu“, rekla je Bojana Fađo.

Tomislav Kukanjac,  trener OK “Jedinstvo” kaže da će ovo biti lep sportski događaj u Užicu.

“Veoma nam prija pšto ćemo ugostiti ove tri ekipe. Nama će to poslužiti kao dobar sparing, da proverimo gde smo po kvalitetu u odnosu na superligaške ekipe sa vrha tabele. Trudićemo se da pokažemo što lepšu igru, iako su one favorizovane u odnosu na nas. To ne znači da mi nećemo pružiti otpor, poen po poen, set po set, pa i da pobedimo”, obećao je Kukanjac.

U OK „Jedinstvo“, kako kažu, rade na tome da klub vrate u Superligu. Podsećaju i na zlatne godine užičke odbojke, kada je osvojeno devet titula prvaka države,  osam Kupova i vicešampionska titula u Evropi.