Pocetna Sport Fabian Morožan pobednik „Zlatibor opena“

Fabian Morožan pobednik „Zlatibor opena“

528
0
Podelite

Fabian Morožan, prvi nosilac, pobednik je „Zlatibor opena“, internacionalnog turnira fjučers serije koji je završen u nedelju, 19. septembra na terenima Teniskog kluba „Zlatibor springs“. Moprožan je u finalu pobedio srpskog tenisera, drugog nosioca Marka Tepavca koji je meč predao u drugom setu pri rezultatu 2:1 za Mađara koji je dobio i prvi set.

Igrači iz 25 zemalja sedam dana prošle sedmice odmeravali su snage na ovom turniru, a do finala singla su stigla prva dva nosioca, prvi Fabian Morožan iz Mađarske i drugi nosilac Marko Tepavac iz Srbije.

Do rezultata 4:4 u prvom setu, duel je bio izjednačen, jer su oba igrača sigurno igrala na svoj servis. Usledila je pauza zbog medicinskog tajm-auta koji je zatražio srpski igrač zbog bolova u zadnjoj loži. Posle kraće pauze, meč je nastavljen a Morožan je opet sigurno servirao i poveo 5:4, da bi posle toga Tepavac izgubio gem na svoj servis što je značilo gubitak prvog seta rezultatom 6:4. Srpski igrač je pokušao da se vrati u meč ali je povreda ipak bila jača od njegove želje, pa je bio prinuđen da preda ovo finale pri rezultatu 2:1 u drugom setu za mađarskog predstavnika.

Fabian Morožan je mlad perspektivan teniser koji trenutno zauzima 430 mesto na ATP listi, a plan mu je da u narednom periodu igra čelendžer turnire i tako poboljša svoj plasman. Istakao je odličan utisak koji je na njega ostavila organizacija turnira i Zlatibor kao destinacija, uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima poslednja dva dana takmičenja. Ovom pobedom osim bodova, osvojio je i novčanu nagradu od 15. 000 dolara koliko je bio nagradni fond.

Pehare finalistima u singlu dodeli su zlatiborski paraolimpijac Aleksandar Radišić i direktor turnira Miloš Dedić.

Dan ranije u subotu, igralo se finale u dublu a slavili su Jan Bondarevski iz Rusije i Oleg Prihodko iz Ukrajine koji su savladali mađarski dubl Đerd Madaraš i Peter Nađ.