Pocetna Društvo Toplana u pripravnosti od 1. oktobra

Toplana u pripravnosti od 1. oktobra

849
0
Podelite

Gradska toplana Užice spremna je za početak nove grejne sezone i pre zvaničnog roka i nalaziće  se u pripravnosti od 1. oktobra.

– Sam početak i kraj grejne sezone je datumski propisan „Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom grada Užica“, tako da će zvanično grejna sezona početi 15 oktobra ove, a završiti 15 aprila sledeće godine. Pripravnost za slučaj jačih zahlađenja počinje od 1. oktobra. Iskustvo govori da je godinama unazad zbog zahlađenja, toplana počinjala sa grejanjem u prvim danima oktobra i smatram da se ni ova godina po tome neće razlikovati – kaže izvršni direktor Gradske toplane Užice Branko Filipović. On dodaje da je magacin drvnog peleta  pun, ugovor za mazut potpisan, a sa prirodnim gasom ne očekuje probleme u isporuci, tako da je nabavka enegenta ispunjena.

– Što se opreme tiče, u toku su poslednji radovi i pripreme pred grejnu sezonu. Servisiraju se gorionici i vrši punjenje sistema i hidraulične probe. Od kraja nedelje očekujemo i podešavanje rada gorionika sa merenjem emisije izduvnih gasova, a ujedno i tople probe rada sistema pa će se narednih dana videti dim iz odžaka toplane. Nešto ranije inače nego prethodnih godina, a sve u nadi kako bi što pre otklonili eventualne nedostatke – dodaje Filipović.

Tokom leta kako Gradska toplana navodi izvršeni su krupni radovi na opremi, u podstanicama i toplovodima i to na „Zelenoj pijaci“ krak za „Dimitrija Tucovića 43“, magistralni toplovod Lipa, deo duž Carinskog potoka, njegova toplovodna izolacija kao i magistralni toplovod kod „Narodnog pozorišta“, takođe i zamena dela zaporne armature i sve planirano za remont je i urađeno.