Pocetna Ekonomija Aktuelni programi podrške

Aktuelni programi podrške

545
0
Podelite

Krajem ove i početkom sledeće godine trebalo bi da budu objavljena dva nova javna poziva preduzećima, za promociju izvoza Razvojne agencije Srbije i nabavku opreme Ministarstva privrede. Trenutno je aktueleno osam programa podrške privredi

Svi zainteresovani privrednici mogu se obratiti Centru za programe podrške privredi i mikro, malim i srednjim privrednim društvima Privredne komore Srbije na msp@pks.rs kako bi dobili sve informacije vezane za finansijske i nefinansijske programe.

Aktuelni su Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja, Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte u 2021., prijem zahteva za mikro i mala pravna lica, preduzetnike i zadruge traje do 31. decembra kod Fonda za razvoj. Program „Katapult“ traje do 6. decembra , namenjen inovativnim preduzećima iz oblasti nauke i tehnologije, iz bilo kog industrijskog sektora, koja su u ranoj fazi razvoja proizvoda i osvajanja tržišta, i preduzećima sa dokazanom tržišnom trakcijom. Rok za prijavu je 6. decembar ove godine do 15 časova na www.katapult-akcelerator.rs. Aktuelan je i IPARD – krajnji korisnici subvencija i bespovratnih sredstva Drugog Javnog poziva za IPARD, meru 7 (Diverzifikacija poljoprivrednih gazdinstava) su poljoprivredni proizvođači a rok za podnošenje zahteva je 17. decembar, zatim je aktuelan i program – Digitalizacija MMSP, rok za prijavu je do utroška sredstva,program – Novac za početnike, krajnji rok za prijavu je 31. decembar kod Fonda za razvoj, zatim Krediti Fonda za razvoj, zainteresovani mogu da apliciraju za novac tokom cele godine kod Fonda za razvoj i 100 + 100 evra – 100 evra subvencije po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i 100 evra po fiskalnoj kasi. Rok za podnošenje Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju Poreskoj upravi završava se 31. januara 2022. godine.