Pocetna Politika DS I SSP: Represija vlasti retko gde viđena

DS I SSP: Represija vlasti retko gde viđena

1050
0
Podelite

Društvene mreže su danas zapljusnute slikama prekršajnih prijava koje od ranog jutra dobijaju brojni Užičani, učesnici blokade i protesta protiv Rio Tinta prošle subote, saopštavaju iz Gradskih odbora Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke.

“Protestvovalo se i u drugim mestima širom Srbije ali ovakva represija vlasti je retko gde viđena. Na sam dan protesta građani su dizani iz kreveta, u samu zoru i upozoravani, od strane policijskih službenika, da na protest ne idu, a pošto taj model zastrašivanja nije uspeo, građani su sada zasuti prekršajnim prijavama, koje su ih samo dodatno razbesnele i ogorčile, kao i čitav grad uostalom, jer se danas samo o tome priča. Napominjemo da je protest bio izuzetan miran, bez i jednog jedinog incidenta. Građane je pratila i snimala policija u civilu, ne znamo ni koliko je to zakonito, ali zvaničnih policijskih službenika, tokom protesta nije bilo. Građane niko nije legitimisao, na licu mesta, niti je bilo ko, ko je dobio danas poštom prijavu, dobio bilo kakvu službenu i overenu prijavu. GrO SSP-a i GrO DS-a Užice su ogorčeni ponašanjem vlasti i represijom koja se vrši nad građanima Užica.”

Iz ova dva stranačka odbora postavili su pitanje gradonačelnici Jeleni Raković Radivojević, “da li je sramota da prođe gradom, jer joj stranka u rasulu, a ona lažnu sliku o držanju grada pod kontrolom vrši represijom, kao u Severnoj Koreji i preko leđa građana Užica. U jedno smo sigurni, ovim potezom su samo produbili već postojeći i nepomirljivi jaz između građana i sebe, što će se pokazati i na protestima sada u subotu i na izborima u aprilu, uplašili nisu nikog, jer građani Srbije više nemaju šta da izgube.”