Pocetna Magazin Zlatibor i ove godine najtraženija destinacije za zimovanje u Srbiji

Zlatibor i ove godine najtraženija destinacije za zimovanje u Srbiji

2900
0
Podelite

Male su šanse da ovo čitate, a da niste proveli makar jedan dan na planini koja caruje
zapadnom Srbije. Bilo da ste doprineli statistici koja stavlja Zlatibor na vrh liste najtraženih destinacija, ili ste tokom godinama za nama na njoj stvarali najdraža sećanja, iskustvo je pokazalo da ćete joj se kad tad vratiti. Ali, kako se Zlatibor izdvaja od bogate konkurencije? Otkrijmo zajedno u nastavku teksta.

Šta to Zlatibor čini tako atraktivnim?

Iako se ne može poreći da se od svih planina Zlatibor znatno brže urbanizuje, uspešno je
sačuvao svoju autentičnost. Kada centralni deo neke destinacije krasi jezero, niz ugostiteljskih objekata koji nude specijalitete i zabavu, a na samo par minuta vožnje vas dočeka netaknuta priroda, nikako nas ne može čuditi njena popularnost. Raj za skijaše, plodno tle za ljubitelje adrenalinskih aktivnosti i dom novogodišnjih proslava sa dugom tradicijom, bez sumnje će vas okupirati tokom celog odmora. Ako vam srce traži visine, pođite u ski-centar Tornik, gde možete zauzmeti najbolje mesto na žicari. Na najvišem planinskom vrhu sačekaće vas panoramski pogled na Čajetinu, koji nema cenu.

Kada se umorite od zimskih sportova, možete skoknuti do restorana Mačkat ili Feniks, na
kuvano vino i dobro poznatu komplet lepinju. Gostiljski vodopad je zimi posebno spektakularan, a izlet do sela Sirogojno će vas ispuniti na svakom polju. Gosti Zlatibora i njegove okoline tokom februara će imati priliku da uživaju u Pršutijdi u Mačkadu, nezaobilaznoj manifestaciji za sve gurmane. Popularne atrakcije koje su godinama inovirane i domaćinsko gostoprimstvo najveći su aduti Zlatibora.

Destinacija sa najrazvijenijom smeštajnom ponudom

Traganje za idealnom smeštajnom jedinicom ima istu prednost i manu, a to je širina
izbora. Nećete imati problem da nađete udobnu sobu, ali može se desiti da satima listate bezbroj internet stranica. Nije nešto na šta se treba žaliti, to nam je jasno! U lepotama Zlatibora i Čajetine uvek je lepše uživati u društvu, malom odabranom, ili u krugu porodice. Udaljavanjem od centra Zlatibora dobija se na prostoru i rasterećuje se putni budžet, ali kretanje ka nekim centralnim lokacijama, atrakcijama i restoranima može potrajati.

Prilagodite smeštaj potrebama i budžetu

Izuzetno je značajno da smeštaj prilagodite sebi, ali i svojoj pratnji, kako je udoban
krevet na kraju aktivnog dana krucijalan za kvalitetno uživanje u odmoru. Cenovnik hotela na Zlatiboru promenljiv je tokom zimskih praznika, ali sve se to može prebroditi ranom rezervacijom. Sobe u hotelima sa više zvezdica mogu se naći i za manje od 50 evra po danu, ali što je luksuz veći to je i račun duži. Tako se možete smestiti u Hotel President Garni i tri zvezdice plaćati 36 evra po danu, dok će vas maksimalan broj zvezdica Grand&Sky hotela Tornik koštati nešto više od 1.260 za 6 noćenja.

Apartmani, vile i planinske kuće su rešenje za sve vas koji pazite na budžet, ali opet želite
komfor. Od onih u samom srcu planine, koje nekada možete pronaći i za manje od 30 evra po danu, sve do seoskih domaćinstava u Kremni, svoj putni dom pronaći će sve grupe turista. Kako biste stekli što bolji utisak, osvrnućemo se da konkretnu ponudu.

Najbolji zlatiborski apartmani

Solo putnike, ali i parove, obradovaće vila Đukić. Smeštena svega 700 metara od centra
Zlatibora, u ponudi ima nekoliko studio apartmana, a jedan od njih gleda na skijalište centra Tornik. Možete uživati u skladno opremljenih 30 kvadrata za 25 evra po danu. Ako sa sobom povedete veće društvo, a uz to biste voleli spoj modernog enetrijera i rustičnog pogleda, ne tražite dalje od kuće za odmor Wild Nest Wolf. Vi i još 5 saputnika bićete udaljeni 3km od centra planine, što će vam pružiti preko potreban spokoj i privatnost, u kombinaciji sa modernom jednicom unikatnog izgleda. Ova kuća od 70 kvadrata u naselju Gajevi koštaće vas 70 evra po danu.

Porodice sa decom najćešći su posetioci Zlatibora, a te je bilo potrebno ugoditi njihovim
raznovrsnim potrebama. Apartmani Central Inn Family u svojih 60 kvadrata mogu ugostiti
četvoročlanu porodicu. Centralnu lokaciju, potpuno opremljen prostor i blizinu ugostiteljskim i uslužnim objektima naplatiće vam 120 evra po danu. Samo smo zagrebali površinu ovim pregledom, te da biste se još bolje upoznali sa kapacitetom ove voljene planine skoknite na adresu smeštaj Zlatibor, gde će vas sačekati obimna i raznovrsna ponuda.

Da li ste već nabavili svoj ski pass? Možda je planinarenje više vaš stil, a možda ste se
samo uputili na Zlatibor sa namerom da napunite baterije i potragom za odmorom. Sa kojim god planom da krenete na najposećeniju planinu Srbije, svom domu ćete se vratiti bogatiji za dragoceno iskustvo. Povedite svoje najdraže, opremite se dobrom opremom i još boljim raspoloženjem i proverite zašto je baš Zlatibor neprikosnoven majstor turizma.