Pocetna Sport U samom vrhu srpskog bilijara

U samom vrhu srpskog bilijara

587
0
Podelite

Veoma uspešna godina za užički bilijar. Drugo mesto u ekipnoj konkurenciji. Lazar Kostić juniorski prvak države

Godina na izmaku bila je veoma uspešna za Sportski bilijar klub „Masse“ iz Užica. Iako se, kao i većina ostalih sportskih klubova, suočavao sa brojnim teškoćama i ograničenjima zbog nestabilne epidemiološke situacije, jedini užički sportski bilijar tim ostvario je veoma dobre rezultate u protekloj sezoni. Time je još jednom potvrđeno da veliki rad, ljubav i odricanje uvek daju rezultate.

Posvećenost Ljubiše Vraneševića, kapitena SBK „Masse“, i ostalih članova tima ovom sportu doveli su užički bilijar u sam vrh srpskog bilijara. Na završnom turniru Prvenstva Srbije za juniore, održanom proteklog vikenda u Čačku, petnaestogodišnji Lazar Kostić zauzeo je treće mesto, što mu je bilo dovoljno da u konačnom skoru, u veoma jakoj konkurenciji, odbrani titulu juniorskog prvaka države.

Ovogodišnji šampionat protekao je u velikoj međusobnoj borbi članova juniorske reprezentacije Srbije i potvrdio da ovaj sport ima svetlu budućnost. Titulom prvaka države Lazar Kostić je direktno obezbedio učešće na narednom Evropskom prvenstvu za juniore, koje će biti održano u Petriču, u Bugarskoj. Na završnom turniru za juniore za SBK „Masse“ po prvi put je nastupio trinaestogodišnji Sergej Nešić, koji je zauzeo odlično peto mesto.

Na nedavno održanom Ekipnom prvenstvu Srbije, užička ekipa, koju su činili LJubiša Vranešević, Lazar Kostić, Željko Lazarević i Dejan Kuzmanović, zauzela je odlično drugo mesto. Na završnom turniru u Beogradu, na koji su plasman izborile četiri najbolje ekipe iz zemlje, SBK „Masse“ je u polufinalu pobedio SBK „Champions“ iz Beograda rezultatom 3:1, dok je u borbi za prvo mesto izgubio od SBK „Libero 5“ iz Čačka rezulatatom 3:1.

Na završnom turniru Seniorskog prvenstva Srbije, održanom 4. i 5. decembra u Nišu, u disciplini „devetka“, Ljubiša Vranešević je osvojio treće mesto, te je u konačnom skoru, u konkurenciji 127 igrača, zauzeo veoma dobro četvrto mesto. Među deset najbolje plasiranih igrača u seniorskom delu prvenstva našla su se još dvojica članova užičkog tima – Matija Obradović, koji je zauzeo peto mesto, i junior Lazar Kostić, koji je zauzeo deveto mesto.

T.LJ.